(0)

Bayern Munchen zet stap in goede richting achtste finale Champions League

Sven Mislintat terug bij Borussia Dortmund als Technisch Dir...

Sven Mislintat keert per 1 mei terug als Technisch Direkteur bij de Duitse club Borussia Dortmund dit maakte het bestuur maandag in een korte statement bekend. De voormalig technisch direkteur van ...

De Duitse kampioen  Bayern Munchen  heeft dinsdagmiddag ondanks de rode kaart met 1-0 kunnen winnen van PSG. PSG startte de eerste wedstrijd in de 8ste finale van Champions League tegen Bayern Munchen zonder hun sterspeler Kylian Mbappe, die pas hersteld is van een blessure.

Lionel Messi en Neymar jr hebben in de eerste helft geprobeerd de stugge verdediging van Bayern Munchen klein te krijgen. Helaas is het hun niet gelukt, de rust ging in met een 0-0 gelijke stand.

In de tweede helft zagen we een agressiever spelend Bayern Munchen en in de 52ste minuut was het Kingsley Coman, die van dichtbij een voorzet van Alphonso Davies onder de grabbelende doelverdediger van PSG in het doel plaatste en evenals in 2020 tijdens de finale van de Champions League toen het winnende doelpunt scoorde voor Bayern tegen PSG.

In eigen huis had PSG vooral in de tweede helft geen antwoord op het sterk aanvallend spel van Bayern. In de 73ste minuut leek er wat opleving plaats te vinden bij PSG toen de ingevallen Kylian Mbappe uit een voorzet van Neymar de gelijkmaker dacht binnen te hebben, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de 84ste minuut was het opnieuw Mbappe die scoorde maar ook dit doelpunt werd vanwege  buitenspel afgekeurd. Bayern Munchen eindigde de wedstrijd met tien man nadat Benjamin Pavard zijn tweede gele kaart kreeg na een slordige overtreding op Lionel  Messi.

In de andere wedstrijd van de middag won AC Milan in eigen huis met 1-0 van de Engelse club Tottenham Hotspur. Woensdagmiddag treffen Borussia Dortmund en Chelsea elkaar aan en ontvangt Club Brugge de ploeg van Benfica.

HomeSportBayern Munchen zet stap in goede richting achtste finale Champions League