zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bayern Leverkusen voor het eerst kampioen van Duitsland

lees ook ...

NBA Play-offs Boston Celtic derde keer op rij naar finale

De Boston Celtics heeft zich woensdagavond voor de derde keer op rij weten te plaatsen voor de NBA Finale in de Eastern Conference. In huis won Boston Celtics met 113-98 van Cleveland Cavaliers...

De ploeg van coach Xabi Alonso Bayern Leverkusen schreef zondagmiddag geschiedenis in de Duitse competitie door Bayern Munchen te onttronen en voor het eerst kampioen te worden van Duitsland.

Duitsland heeft na 11 opeenvolgende landstitels voor Bayern Munchen eindelijk een nieuwe kampioen. Bayern Leverkusen won zondag overtuigend met 5-0 van Werder Bremen door doelpunten van Victor Boniface, Granit Xhaka en Florian Wirtz, die een hattrick scoorde. Leverkusen zorgt een primeur want nog nooit werd “Die Werkself” kampioen van Duitsland. De club rekent hiermee af met de plagerige bijnamen van de afgelopen jaren ( Vizekusen en Neverkusen), verwijzend naar de 5 seizoenen waarin Bayer Leverkusen genoegen moest nemen met de 2de plek.

Met succescoach Xabi Alonso aan het roer en Nederlands- international Jeremie Frimpong op de rechterflank wist Bayern Leverkusen een ieders mond te snoeren.De ongekende zegetocht van de ongenaakbare kampioen eindigde zaterdag met een thuiszege op  Werder Bremen.Sinds 2013 liet Bayern Munchen alleen de kruimels over voor de concurrentie in Duitsland, maar dit seizoen brak de wisselvalligheid het team van De Ligt en Mazraoui op.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBayern Leverkusen voor het eerst kampioen van Duitsland