zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bayern Leverkusen ook in Europa league succesvol

lees ook ...

NBA Play-offs Dallas maatje te groot voor Thunder in Game dr...

Dallas Mavericks heeft zaterdag opnieuw gewonnen van Oklahoma Thunder City in de halve finale van de NBA Play-offs en wel met 105-101. In het American Airlines Center in Dallas waren de Maveric...

De Duitse kampioen Bayern Leverkusen heeft donderdag een grote stap gezet richting de finale van de Europa League door met 2-0 te winnen van AS Roma.

De ploeg van coach Xabi Aalonso was al 46 wedstrijden op rij ongeslagen en donderdag met de overwinning op AS Roma in de Europa League is de ongeslagen reeks nu op 47 gekomen. Met de Nederlander Jeremie Frimpong in de basis kwam Leverkusen na een half uur spelen verdiend op een 1-0 voorsprong dankzij Florian Wirtz. Daarna was het lange tijd wachten op de 2-0 die uiteindelijk ook kwam via de benen van Robert Andrich die zijn 1ste doelpunt scoorde in de Europal league. AS Roma kwam sporadisch in de buurt van een doelpunt, maar de 0-2 overwinning was verdiend. Komende week wordt de return in Duitsland gespeeld.

In de andere wedstrijd in de halve finale van de Europa League werd het een gelijkspel tussen de Italiaanse Atalanta Bergamo en Olympic Marseille. Het werd een teleurstellende 1-1 gelijkspel in Frankrijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBayern Leverkusen ook in Europa league succesvol