(0)

Barcelona wint van Osasuna na prachtige assist van De Jong

” We zijn er klaar voor om een goed resultaat neer te ...

Bondscoach Stanley Menzo en zijn aanvoerder Stefano Denswil stonden vrijdagmiddag via een zoom meeting de surinaamse sportpers te woord. " We zijn er klaar voor om zondag een goed resultaat nee...

Tien man spelend Barcelona wint belangrijke uitwedstrijd met 2-1 van Osasuna dinsdagmiddag in de La Liga

Reeds na 5 minuten spelen kwam de thuisspelende Osasuna op een 1-0 voorsprong, uit een hoekschop kopte David Garcia raak. Barcelona nauwlijks bekomen van de schrik, kreeg daarna nog meer te verwerken, de Poolse international en topscorer van de La Liga Robert Lewandowski kreeg door een oerdomme overtreding zijn 2de gele kaart, dat gelijk is aan een rode kaart is.Dus moest vanaf dat moment de wedstrijd met 10 man uitspelen.Barcelona toonde daarna karakter, eenheid , durf en moed zoals  coach Xavi het na de wedstrijd tijdens de persconferentie aangaf.Barcelona probeerde nog voor rust de gelijkmaker te scoren,maar het doelpunt van Torres werd vanwege buitenspel afgekeurd.Tijdens de rust kreeg Gerard Pique ook nog de rode kaart opdat hij het niet eens was met de rode kaart van Lewandowski en ging dus verhaal halen bij de arbiter die hem gelijk rood kleurde.

De 2de helft was nauwelijks een minuut oud of Pedri kogelde de gelijkmaker erin .Osasuna probeerde met vooral taktisch goed spel Barcelona klein te krijgen, maar Barcelona putte kracht en moed uit de gelijkmaker.Dembele die zijn best gedaan had werd door Xavi vervangen en de braziliaanse international Raphinha kwam in zijn plaats en bewees zijn waarde voor de ploeg door uit een assist van de goed spelende Frenkie de Jong het tweede doelpunt voor Barcelona in te koppen, het koppen niet de sterkste kant van Raphinha, bezorgde Barcelona de belangrijke 3 punten.Barcelona is na deze wedstrijd de koploper in de La Liga. Na de wedstrijd maakte Coach Xavi en zijn spelers er een feest van in de kleedmaker. Big performance from us zei Xavi tijdens de persconferentie na de wedstrijd, ja de rode kaart van Pique in de rust was iets waarop we niet gerekend hadden, hij zou een paar minuten spelen  en dan die van Lewandowski, we weten dat we een aantal arbiters tegen ons hebben en deze was er een van .Barcelona sluit af als koploper in de La Liga. Real Madrid die op de 2de plaats staat neemt het donderdag op tegen Cadiz.