9.5 C
0
(0)

Barcelona wint in Campo Nou klassieker van Real Madrid

De Nationale zaalvoetbalselectie van Suriname die meedoet aan de Concacaf Futsal Championship  die in Nicaraqua gehouden heeft de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Haiti gewonnen. De zaalvoet...

Barcelona  heeft in hun eigen Camp Nou stadion een zeer belangrijke overwinning geboekt op aartsrivaal Real  Madrid en daardoor de afstand vergroot naar 12 punten

In een uitverkocht Camp Nou kwam Real Madrid na 9 minuten spelen op een 1-0 dankzij de autogoal van Araujo.Ondanks de autogoal bleef Barcelona zoeken naar openingen in de verdediging van Real Madrid. Raphinha, Lewandowski, Gavi kregen genoeg kansen om de gelijkmaker te scoren, maar het was Sergio Roberto, die in de plaats van de geblesseerde Pedri speelde, in de 44 ste minuut ploegen op gelijke hoogte bracht, dat was tevens ook de ruststand (1-1)

In de 2de helft probeerde Barcelona de wedstrijd te controleren, maar Benzema, Vini Jr en Valverde kwamen keer op keer achter de verdediging van Barcelona, maar vonden steeds een goed keepende Ter Stegen op hun weg. Coach Carlo Ancelottie was genoodzaakt enkele wissels te plegen en maakte daarom ook gebruik van alle 5 wissels.Marco Asencio dacht Real Madrid op een 2-1 voorsprong te hebben gebracht, maar zijn doelpunt werd door de VAR, vanwege buitenspel afgekeurd.

Barcelona pleegde daarna ook enkele wissels en het was de ingevallen Kessie die met nog enkele minuten te spelen , Barcelona alsnog de overwinning gaf, door de eindstand te bepalen op Barcelona 2-  Real Madrid 1.Door deze overwinning neemt Barcelona een 12 punten voorsprong op Real Madrid en is een stap dichterbij het kampioenschap in de LA Liga met nog 12 wedstrijden te spelen.