zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Barcelona vrouwen voor vierde keer in finale Championsleague

lees ook ...

Matig spelend Barcelona wint van hekkensluiter Almeria

De ploeg van Barcelona heeft donderdag met veel moeite gewonnen van hekkensluiter Almeria dankzij twee doelpunten Fermin Lopez. Almeria is reeds gedegradeerd naar de 2de divisie en speelde in e...

De vrouwen van FC Barcelona hebben zaterdag voor de vierde keer op rij de finale van de Championsleague bereikt door in London met 2-0 te winnen van Chelsea.

De eerste wedstrijd in de halve finale had Chelsea met 1-0 gewonnen.Maar zaterdag was het de beurt van de Barcelona vrouwen om het getij te keren en wonnen met 2-0 van Chelsea in London. Sterspeelster Aitana Bonmati, die maandag nog de prestigieuze Laurens Award in ontvangst mocht nemen, opende in de 25ste van de 1ste helft de score voor Barcelona en dat was tevens ook de ruststand.

In de 75ste minuut van de wedstrijd werd ze onderuit gehaald in het strafschop gebied, waarna de Zweedse Fridolina Rolfo de toegekende penalty wist te benutten. Chelsea speelde toen al met 10 vrouwen, omdat Kadeisha Buchanan in de 59ste minuut een een rode kaart van het veld was gestuurd.De Nederlandse Esmee Brugts kreeg helaas geen speelminuten in deze wedstrijd.Barcelona speelt de finale  tegen de winnaar van PSG vs Olympic Lyon, die zondag wordt afgewerkt. Lyon had de 1ste wedstrijd met 3-2 gewonnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBarcelona vrouwen voor vierde keer in finale Championsleague