zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Barcelona niet meer ongeslagen in LA Liga

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie voor de zesde keer in de final...

In de halve finale van de Copa America dinsdagavond in New Jersey won Argentinie met Lionel Messi in de basis met 2-0 van een goed spelend Canada. Het Argentijnselftal heeft zich dinsdagavond v...

De huidige kampioen in de Spaanse competitie Barcelona is niet meer ongeslagen in de LA Liga door de 1-2 nederlaag  tegen aartsrivaal Real Madrid zaterdagmiddag.

Barcelona was tot kort voor de wedstrijd tegen Real Madrid de enige ploeg in de LA Liga die nog geen wedstrijd verloren had. Real Madrid maakte zaterdagmiddag daar een einde aan door de wedstrijd met 2-1 in hun voordeel te beslissen.Real Madrid was lang de mindere partij in El Clasico maar heeft in de laatste seconden van de wedstrijd toch de 3 punten weten te pakken dankzij 2 prachtige doelpunten van Jude Bellington.

Reeds na 6 minuten spelen in de 1ste helft kwam Barcelona op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van middenvelder Gundogan, die zijn eerste doelpunt scoorde voor Barcelona en ook zijn 1ste in EL Clasico. Barcelona heeft genoeg mogelijkheden gehad om meer doelpunten te scoren in de 1ste helft, maar dat gebeurde niet.

In de 2de helft nam Real Madrid langzaam de wedstrijd over, terwijl Barcelona zich terug trok in de verdediging.Gavi kon een aanval van Real Madrid niet goed afslaan en dat gaf de vrij staande Bellingham de gelegenheid om vanuit afstand in te schieten en de wedstrijd op 1-1 te brengen. In de laatste minuut van de wedstrijd trad er wederom een verslapping in de verdediging bij Barcelona en weer was het Bellingham die vrij stond en de winnende goal in tikte en Real Madrid de 2-1 overwinning gaf.

” We speelden een heel goede wedstrijd, maar de 2 doelpunten kwamen gewoon uit het niets” zei doelman Ter Stegen na de wedstrijd.” We speelden een heel goede wedstrijd, maar we beloonden onszelf niet met de overwinning, het resultaat is niet de juiste weer gave van de wedstrijd.Ons goal is nog steeds om de LA Liga te winnen, het is nog niet afgelopen” zei coach Xavi na de wedstrijd tegen  de pers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportBarcelona niet meer ongeslagen in LA Liga