woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

” Barbaarse praktijken” staat in de statement van de Braziliaanse voetbalbond

lees ook ...

Ajax verliest arbitragezaak van Tagliafico’s agent

Ajax heeft  maandag een nederlaag geleden in een arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico waarbij de club de Argentijnse spelersmakelaar van Tagliafico nog eens 100.000 euro moet be...

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft in een statement het wangedrag van Daniel Alves en Robinho sterk afgekeurd en spreekt zelfs van barbaarse praktijken.

Beide oud- internationals van Brazilie zijn de afgelopen dagen veroordeeld  vanwege sexueel wangedrag. Robinho, die in 2017 betrokken was bij een groepsverkrachting werd in Italie veroordeeld tot 9 jaar celstraf. Aangezien er geen uitleveringsverdrag bestaat tussen Italie en Brazilie kon Robinho zijn straf niet uitzitten in Italie. Inmiddels heeft de rechtbank in Brazilie de straf overgenomen en moet Robinho nu zijnstraf in Brazilie uitzitten.

Daniel Alves, die vergreep zich in december 2022 aan een jongedame in een nachtclub in Spanje en kreeg een celstraf van 4,5 jaar. Inmiddels heeft Alves beide paspoorten ingeveleverd ( Spanje, Brazilie) en hoopt door het betalen van een borgsom vrij te komen. De Braziliaanse voetbalbond heeft in een uitgegeven statement flik uitgehaald naar het wangedrag van beide spelers. De bond spreekt zelfs barbaarse praktijken  en noemt dat een van de schadelijkse hoofdstukken uit de rijke geschiedenis van Brazilie, die vijfvoudig wereldkampioen is.

De Brazilianse voetbalbond prijst de moed van de slachtoffers en stelt  dat dit een bron van inspiratie is om naarvoren te komen en te komen vertellen wat er precies  hen is overkomen en daardoor de stilte te doorbreken bij barbaaqrse praktijen zoals deze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Barbaarse praktijken" staat in de statement van de Braziliaanse voetbalbond