Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

AZ coach Slot prijst zijn spelers

Geplaatst

op

door

AZ-coach Arne Slot keek naar eigen zeggen met een “heel goed gevoel” terug op de wedstrijd tegen Manchester United (0-0) voor de Europa League. “Alles waar AZ de laatste jaren voor heeft gestaan, hebben we in deze wedstrijd kunnen tonen. We hebben met heel veel lef en flair gespeeld. Het lukte ons heel goed om onze middenvelders vrij te spelen. Vanuit het vele balbezit hebben we niet veel grote kansen gecreëerd, maar dat was ook de verdienste van de tegenstander.”

Slot was eveneens zeer te spreken over de defensieve speelwijze van AZ. “We hebben waar mogelijk ManUnited afgejaagd. We bleven compact spelen in de fases dat we het moeilijker hadden en vermoeid raakten. We bleven voetballen en konden de verleiding weerstaan om de bal lukraak weg te schieten. We hebben weinig kansen weggegeven.”

Slot erkende dat er voor AZ wellicht meer had ingezeten dan een punt. “We liepen na afloop toch een beetje teleurgesteld naar de kleedkamer. Maar United had in de slotfase ook nog een strafschop kunnen krijgen. We hadden geluk dat de arbitrage liet doorspelen.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Kongolo van Huddersfield Town naar Fulham

Geplaatst

op

door

Terence Kongolo voetbalt de rest van dit seizoen voor Fulham. De Londense club huurt de 25-jarige verdediger van Huddersfield Town. “Ik ben heel blij met deze overstap”, zegt Kongolo, die vier interlands voor Oranje speelde. “Ik ga er alles aan doen om deze club te helpen te promoveren.”

Fulham degradeerde afgelopen seizoen en wil zo snel mogelijk terug naar de hoogste klasse in Engeland. De ploeg van manager Scott Parker staat in het Championship op de vierde plaats, een positie die aan het einde van het seizoen deelname aan de play-offs betekent. De bovenste twee clubs promoveren rechtstreeks. De achterstand van Fulham op koploper West Bromwich Albion en achtervolger Leeds United bedraagt respectievelijk acht en zeven punten.

Huddersfield Town strijdt juist tegen degradatie uit het Championship. Kongolo, die in 2017 met Feyenoord de landstitel pakte, was zijn basisplaats kwijtgeraakt bij de club die in 2018 nog een recordbedrag voor hem betaalde aan AS Monaco.

ANP

Lees verder

Buitenland

United mogelijk zonder aanvaller Rashford naar Liverpool

Geplaatst

op

door

Manchester United speelt het komende weekeinde bij koploper Liverpool waarschijnlijk zonder Marcus Rashford. Volgens trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft de aanvaller veel last van zijn rug. Rashford scoorde dit seizoen al veertien keer in de Premier League.

Rashford viel de afgelopen week in het bekerduel met Wolverhampton in. “Hij heeft al een tijdje last en daarom wilde ik hem tegen de Wolves niet laten spelen”, aldus Solskjaer. “Gezien de stand was het echter nodig om hem in te brengen. Vervolgens kreeg hij een ‘knietje’ in zijn rug, waardoor de blessure is verergerd. We gaan de komende dagen testen of hij het nog redt voor zondag.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen