maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
4
(1)

Avondvierdaagse weer uitgesteld vanwege Covid

lees ook ...

“Ik voelde aan dat er iets zou gebeuren” zei Sc...

Alfred Schreuder die na het vertrek van Erik Ten Hag het roer overnam bij Ajax als trainer, heeft helaas niet de resultaten gehaald die het bestuur van Ajax van hem verwacht had. Ajax wist in zeven op...

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar geen Avondvierdaagse (AVD) in de volksmond bekend als wandelmars worden gelopen. Ook dit jaar is die uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie, zegt de voorzitter van de stichting Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS), Percy Olivieira.

In het belang van de nationale gezondheid is de wandelmars stopgezet net als alle andere evenementen waar veel personen bij elkaar komen. Hij noemde voorbeelden zoals de Bigi Broki Waka en de pagarestafette.

Het was voor haast alle trouwe deelnemers van de wandelmars een teleurstellend moment, toen zij vorig jaar te horen kregen dat het evenement niet gehouden zou worden. Nu ze al een beetje gewend zijn geraakt met de omstandigheden, hebben ze wel gehoopt dat het georganiseerd zou worden dit jaar, maar helaas toch nog niet.

De BVSS-voorzitter gaf aan dat de situatie de BVSS net als vele andere organisaties zwaar getroffen heeft. “Wij hebben gekeken naar verschillende mogelijkheden om toch een voortgang te kunnen geven aan het evenement. Wij hadden een voorstel om alleen maar individuele lopers te laten participeren, maar dan heb je de passieve deelnemers aan de kant en daarop hebben wij geen grip,” zegt hij.

Of er volgend jaar AVD is zal afhangen van hoe de situatie zich ontwikkeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAvondvierdaagse weer uitgesteld vanwege Covid