woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Australisch Open Tennis begint in 2024 een dag eerder

lees ook ...

”We weten hoe ze te pakken” zegt coach Roberto

De huidige landskampioen van Suriname Robinhood speelt donderdagavond in het Dr. Ir. Franklin Essed de eerste finale wedstrijd van de Concacaf Caribbean Cup tegen de Jamaicaanse club Cavaliers en coac...

De Australian Open begint in 2024 een dag eerder dan normaal omdat tennisser Andy Murray de aandacht had gevraagd voor de wedstrijden die vaak diep in de nacht gespeeld moesten worden.

Het eerste Grand Slam – toernooi van 2024 gaat in plaats van maandag nu zondag van start. De organisatie hoopt met de wijzigng de late nachtpartijen te voorkomen.Begin dit jaar was Murray in zijn gewonnen 2de ronde wedstrijd tegen Thanasi Kokkinakie pas klaar omstreekt 4 uur in de ochtend. De vijfsetter duurde toen ongeveer 6 uur.” Het is niet leuk voor de umpires, de fans en de spelers. We hebben het er al jaren over, wanneer de avondpartijen zo laat beginnen. De organisatie heeft geluisterd en de 1ste ronde wordt nu over 3 dagen afgewerkt in plaats van twee.De Australian Open heeft nu dus voldaan aan de wensen van de spelers en speelsters. Het is de 1ste keer dat het toernooi 15 dagen gaat duren. De komende editie van de ‘Happy Slam’ wordt gehouden van 14 tot en 28 janauri 2024. Dit jaar werd het Australisch Open gewonnen door Novak Djokovic en bij de vrouwen door Aryna Sabalenka.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAustralisch Open Tennis begint in 2024 een dag eerder