dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Atletiek/ Shelly -Ann Fraser -Pryce stopt na Olympische Spelen in Parijs

lees ook ...

U-20 NATIO Suriname start met overwinning in Groep B

De Nationale U-20 selectie van Suriname heeft een goede start gemaakt in de U-20 Concacaf kwalificatie ronde door met 3-2 te winnen van Antiqua/Bermuda. De U-20 selectie was vooral in de 1ste helft...

De 37-jarige sprintlegende Shelly-Ann-Fraser- Pryce heeft zaterdag aangegeven na de Olympische Spelen die later dit jaar in Parijs worden gehouden een punt te zullen zetten achter haar actieve atletiek carriere.

Shelly wilt meer tijd vrijmaken voor haar familie. ” Mijn zoon heeft me nu nodig. Mijn man en ik zijn al samen sinds mijn eerste Olympische titel in 2008. Dankzij hun steun heb ik al deze jaren kunnen doen wat ik het liefste doe” zegt Fraser- Pryce. ” Ik voel naar hen de verplichting om nu iets anders te gaan doen”.De Jamaicaanse won tijdens de spelen van 2008 in Beijng goud op de 100 meter. Ze versloeg estijds haar landgenoten Sherone Simpson en Kerron Stewart. Bij de laatste spelen in Tokio pakte Fraser- Pryce zilver op de 100 meter en goud op goud op de 4x 100 meter dealy.

In Parijs later dit jaar wil Fraser- Pryce nog een keer voor goud gaan. Ze moet in de Franse hoofdstad dan wel afrekenen met de 23-jarige Sha’Cari Rihardson. Zij wist tijdens het WK van 2023 in een verbluffende tijd van 10,65 seconden Fraser – Pryce te verslaan.Fraser – Pryce werd tijdens haar carriere onder meer 3 keer Olympisch kampioen en pakte 10 wereldtitels.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAtletiek/ Shelly -Ann Fraser -Pryce stopt na Olympische Spelen in Parijs