dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Atletiek Faith Kipyegon wereldatlete van het jaar

lees ook ...

NATIO Suriname speelt in maart oefen interland in Nederland

Het bestuur van de Surinaamse voetbalbond heeft woensdag op hun website aangegeven dat NATIO Suriname in de maand maart in Nederland een oefen interland speelt tegen Martinique Natio Suriname s...

De atlete Faith Kipyegon is maandagavond tijdens de World Athlete of the Year Awards in Monaco uitgeroepen tot atlete van het jaar 2023 mede door haar goede prestaties op de 1500 en 5000 m.

Faith Kipyegon verbrak niet alleen de wereldrecords op de 1500 en 5000m maar pakte ook de wereldtitel dit jaar in Boedapest. Femke Boi, die ook genomineerd was, greep naast de prijs. Noach Lyles kreeg in Monaco de prijs voor beste mannelijke atleet van het jaar uitgereikt. Hij pakte de ‘ treble’ op het WK, goud op de 100 en 200 m en met de Amerikaanse ploeg ook de estafette.Lyles is de 1ste die dit deed, sinds Usian Bolt in 2015.

Op de technische onderdelen gingen de prijzen naar hink-stap springster Ylimar Rojas uit Venezeula. De Zeedse polsstokhoogsringer Armand Duplantis won bij de mannen.In de categorie ‘ buiten het stadion’ won Tigst Assefa uit Ethopie bij de vrouwen, zij verbrak het wereldrecord op de marathon. Bij de mannen de prijs naar marathonloper Kelvin Kiptum uit Kenia. De Award ceremony stond auspien van de Atletiek federatie World Athletics.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAtletiek Faith Kipyegon wereldatlete van het jaar