zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Atleet Divine Oduduru krijgt schorsing van 6 jaar.

lees ook ...

PSV na 8 jaar weer in Knock-out fase Championsleague

De Nederlandse club PSV heeft woensdag voor de nodige sensatie gezorgd tegen de Spaanse club Sevilla door een achterstand om te zetten in een overwinning tijdens de groepswedstrijd in de Championsleag...

De 27-jarige Nigeriaanse sprinter Divine Oduduru is  voor zes jaar geschorst  door de Athletics Integrity Unit vanwege twee overtredingen van het antidopingsreglement.

Oduduru is sinds februari dit jaar voorlopig geschorst, waardoor zijn schorsing dus loopt tot medio februari 2029. De atleet moet ook nog 3000 dollar overmaken aan World Athletics voor de gemaakte kosten in deze zaak. De schendingen betreffen het bezit of gebruik of poging tot gebruik van een verboden middel en houden verband met Eric Lira. De therapeut bekende in mei dat hij atleten voor de Olympische spelen van 2021 in Tokio voorzien heeft van prestatiebevorderende producten. Lira riskeert een gevangenisstraf van tien jaar. Oduduru heeft een persoonlijk record van 9.86 op de 100m en 19.73 op de 200 m en een national record. Op het WK van 2019 in Doha en op de spelen in Tokio was hij halve finalist. Sinds 2021 is hij niet meer in actie gekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAtleet Divine Oduduru krijgt schorsing van 6 jaar.