woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Atleet Coleman opent jacht op wereldrecord Usain Bolt

lees ook ...

Real Madrid buigt achterstand om in overwinning

De Spaanse en Championsleague kampioen en winnaar van de UEFA Supercup  RealMadrid herstelde zich goed na een 0-1 achterstand tegen promovendus Almeira in de La Liga Reeds na zes minuten mochten d...

De Amerikaanse sprinter op de 100m  Christian Coleman heeft zichzelf een doel voor 2022 gesteld, het wereldrecord op 100 m verbreken.

De 25-jarige Coleman is nog altijd de regerend wereldkampioen op de 100m sprint. Hij heeft onlangs aangekondigd terug te keren op de atletiekbaan. Coleman moest een dopingschorsing van 18 maanden uitzitten. Inmiddels zijn die voorbij en is hij weer startgerechtigd en zal eind januari 2022 meedoen aan de Melrose Games in New York.

Coleman kreeg in principe een schorsing van twee jaar opgelegd voor het missen van drie dopingcontroles binnen een jaar, maar het internationaal sporttribunaal CAS toonde enige clementie en bracht de schorsing terug naar 18 maanden. Niettemin miste Coleman de Olympische spelen van Japan, waar de Italiaan Marcell Jacobs verrassend de titel veroverde op de 100 meter.

Het zal een emotioneel weerzien zijn met de atletiekbaan worden en een mooie gelegenheid mijn talent weer te kunnen laten zien. In 2022 wil Coleman in Belgrado zijn titel op de 60 meter prolongeren, maar zeker ook opnieuw wereldkampioen worden op de 100 meter bij de mondiale titelstrijd in Eugene. Het wereldrecord van 9.58 van Usain Bolt verbreken heeft hij evenmin uit zijn hoofd gezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAtleet Coleman opent jacht op wereldrecord Usain Bolt