zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3.4
(5)

Aron Winter nieuwe bondscoach NATIO Suriname

lees ook ...

UEFA deelt straf uit aan Barcelona vanwege racistisch gedrag...

De UEFA heeft FC Barcelona gestraft voor het 'racistisch gedrag' dat de fans hebben vertond rondom het heenduel met Paris Saint- Germain. De UEFA heeft ook het gooien van vuurwerk en het aanrichten...

Aron Winter vorig jaar nog interim bondscoach van NATIO Suriname heeft het afgelopen weekend zijn Ja woord gegeven aan het onderhandelingsteam van de Surinaamse voetbalbond  om de functie van bondscoach NATIO  op zich te nemen

Vorig jaar had de Tevredengroep, Winter zover kunnen krijgen om als interim coach op te treden tijdens de 2 oefenwedstrijden van Natio in Nederland, het ging om de wedstrijden Suriname- Nicaragua en Suriname – Pec Zwolle, Suriname verloor helaas de  wedstrijd tegen PEC ZWOLLE  en won met 2-1 van Nicaragua.Nadien volgde er lange gesprekken met Aron Winter en een onderhandelingsteam van de SVB , voorgezetten door de Ondervoorzitter Mathoera. Na maanden van gesprekken en onderhandelen is het gelukt om Winter zover te krijgen binnenkort zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract.

Winter heeft het bestuur van de SVB een aantal voorwaarden gesteld en een daarvan was de verjonging van NATIO en een gedegen plan voor langer termijn om Natio Suriname weer het gezicht te geven die het in de jaren 60, 70, 80 had in en rondom het Caraibisch gebied en met mogelijke doel het halen van WK2026.Het afgelopen weekend zijn er ook nog 8 nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie.

Suriname speelt op 23 maart in Suriname de return ontmoeting in Concacaf Nation League tegen Mexico.Suriname staat laatste in de groep met slechts 1 punt, die gehaald werd bij Jamaica.Van de week wordt de definitieve selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van 23 maart. Eerder hebben Dean Gorre en Stanley Menzo hun krachten gegeven als bondscoach van NATIO Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAron Winter nieuwe bondscoach NATIO Suriname