vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(1)

Arbiter verlaat wedstrijd na apengeluiden

lees ook ...

Sadio Mane laat Bayern Munchen Lewandowski vergeten

De 30-jarige Sadio Mane overgenomen van Liverpool  was vrijdag een belangrijke schakel in de 5-1 overwinning van Bayern Munchen op Eindtracht Frankfurt in de Duitse competitie Het was voor Bayern ...

Arbiter Nicolas Winter zorgde zondag in de Duitse competitie voor een bijzonder primeur.

Nicolas stapte tijdens de wedstrijd MSV Duisburg vs VFL Osnabruck van het veld nadat een speler van de bezoekers racistisch was bejegend. Het betrof hier een wedstrijd in de 3de divisie van Duitsland. De wedstrijd werd zelfs definitief gestaakt.

Nog nooit werd een wedstrijd in het Duitse profvoetbal stopgezet vanwege racisme.Maar Winter wist wat hem te doen stond toen Osnabruck speler Aaron Opoku in de 35ste minuut van de 1ste helft allerlei verwensingen naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

Toen de speler van Osnabruck een strafschop wilde nemen, werden er vanaf de tribune apengeluiden gemaakt, gaf Arbiter Winter aan tijdens een interview. Dat is iets waar we heel gevoelig voor zijn en direct op reageren.

Omdat de aangeslagen Opoku, de 22 jarige Duitse jeugdinternational niet meer in staat was om verder te spelen, werd de wedstrijd direct gestaakt. Ook bij MSV Duisburg was men niet te spreken over hetgeen zich heeft voorgedaan, de wedstrijd is terecht onderbroken

De vermeende dader, een 55 jarige man, kon met behulp van andere fans snel in de kraag worden gevat en worden overgeleverd aan de politie. Hij zal voor zijn leven worden geschorst en nooit meer het stadion mogen betreden .

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportArbiter verlaat wedstrijd na apengeluiden