dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Anthony Nesty aangesteld als assistent-coach zwemteam Amerika

lees ook ...

Pep Guardiola verlengd contract bij Manchester City

De Spaanse trainer Pep Guardiola en Manchester City hebben de samenwerking verlengd met twee jaren. Pep Guardiola zette woensdag zijn handtekening onder een twee- jarig contract bij de regerend lan...

The golden boy van Suriname, Anthony Nesty is aangesteld als assistent-coach van het Amerikaanse zwemteam. Hij is over ongeveer een maand ook aanwezig tijdens de Olympische Spelen in Tokio, Japan. “Vereerd en enthousiast dat ik benoemd ben tot assistent-coach van de Amerikaanse Olympische mannenzwemploeg”, aldus Nesty, die in 1988 de gouden medaille won op de 100 meter vlinderslag tijdens de Spelen van Seoul. Vier jaar daarna in Barcelona, Spanje pakte hij de bronzen plak.

Dit jaar is tot nu toe een vol successen voor Surinames enige Olympisch Kampioen. Hij leidde als hoofdcoach het mannenteam van de University of Florida (UF) in februari naar het kampioenschap in de South Eastern Conference (SEC). In april volgde zijn uitverkiezing tot SEC Coach of the Year. In dezelfde maand maakte UF bekend dat hij ook de leiding krijgt over het vrouwenzwemteam.

Nesty zelf is enthousiast om met zwemmers op wat hij noemt deze reis te zijn. “We zullen allen ons best doen om Gators en de VS waardig uit te dragen. We hebben wat werk te doen en zullen ons best doen om op het erepodium te staan in Tokio”, aldus Nesty op de UF-website.

‘s Werelds grootste sportevenement duurt van 23 augustus tot en met 8 augustus. De zwemwedstrijden beginnen op 24 juli en eindigen op 1 augustus. Van Suriname heeft tot nu toe alleen baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa zich gekwalificeerd. Badmintonspeler Sören Opti blijkt in aanmerking te zijn gekomen voor een wild card. De zwemmer Renzo Tjon A Joe, de atleten Miguel van Assen en Jeffrey Vanan en taekwondoka Tosh van Dijk zitten in de race voor deelname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAnthony Nesty aangesteld als assistent-coach zwemteam Amerika