maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Amerikaanse club Bay FC verbreekt transferrecord vrouwenvoetbal

lees ook ...

Manchester City bereikt FA Cup- finale

Manchester City heeft zich zaterdag ten koste van Chelsea geplaatst voor de finale van de FA Cup in Engeland. The Cityzens wonnen op Wembley met 1-0 van Chelsea dankzij een doelpunt van Bernard...

De Amerikaanse vrouwenvoetbalclub Bay FC heeft het wereldwijde transferrecod gebroken voor het aantrekken  van Racheal Kundananji.

De 23-jarige  Zambiaanse Racheal Kundananji verlaat het Spaanse Madrid CFF voor haar nieuwe club in Californie. De Amerikaanse club is bereidt het bedrag van ongeveer 735.000 Euro te betalen voor de 23-jarige aanvaller, een record bedrag voor een voetbalster. Racheal kan zich nu dus de duurste voetbalster ter wereld noemen.Het record dat vorige maand nog werd verbroken is bijna verdubbeld.Toen betaalde de Engelse club Chelsea 450.000  euro voor Mayra Ramirez van Levante. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen met 50.000 euro.

Racheal tekent een contract tot 2027 met een optie voor nog een jaar. De spits speelde sinds 2021 in Spanje, eerst voor Eibar , waarna ze in 2022 overstapte naar de hoofdstad. Daar maakte ze in 43 competitiewedstrijden maar liefst 33 doelpunten. ” Ik weet niet hoe, ik werd gewoon verliefd op het team en het kwam als een verrassing” zegt Racheall.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAmerikaanse club Bay FC verbreekt transferrecord vrouwenvoetbal