zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
4
(1)

”Als ik het nog voor het zeggen had was Iran niet aanwezig in Qatar”

lees ook ...

NBA Achtste overwinning op rij voor Orlando Magic

Orlando Magic heeft woensdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de NBA competitie na de 139-120 overwinning op de Washington Wizards. De Duitser Franz Wagner scoorde de meeste punten bij...

De voormalige FIFA baas Sepp Blatter heeft aangegeven dat  Iran zijn zegen niet zou hebben om te mogen deelnemen aan WK2022 in Qatar.

De voormalige FIFA baas Sepp Blatter is van oordeel dat gezien de huidige politieke en economische situatie in het land, Iran deelname aan het WK ontzegd zou moeten worden.De vele arrestaties die plaatsvinden en dan nog de dood van de Iraanse Masha Amini.Overigens is het niet de eerste keer dat Blatter zich uitspreekt tegen  besluiten van de  FIFA.Eerder deze week liet hij in een interview zijn stem horen dat het een  verkeerd besluit was om het Wereldkampioenschapvoetbal 2022 toe te kennen aan  Qatar, wat door velen wordt gezien als een judasgedrag van Blatter, want hij maakte toen ook deel uit van de FIFA, toen het WK aan Qatar  werd toegewezen, hij heeft zelfs mee helpen frauderen met de toewijzing aan Qatar.

Enkele weken terug hebben vrouwelijke atleten en Oekranie een beroep gedaan op de FIFA  omIran uit te sluiten van deelname aan het WK.Ondanks de opmerkelijke dood van de 22 jarige Amini, die protesteerde tegen het regime in Iran , door zonder hoofddoek op straat te lopen en zij werd daarna  gearresteerd, maar  overleed  later op het politie bureau, hoe zij is komen te overlijden is nog een raadsel.De FIFA zal naar verwachting de deelname van  Iran aan het WK gewoon door laten gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport''Als ik het nog voor het zeggen had was Iran niet aanwezig in Qatar"