woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
21 C
Amsterdam
0
(0)

Alacaraz en Djokovic spelen finale op Wimbledon

lees ook ...

Paris 2024/ Toch nog geen Corona vrije Olympische spelen.

Na de corona edities van de Olympische Spelen in Tokyo 2021 en Peking 2022 leek de editie in Parijs vrij te blijven van het Virus. Helaas blijkt nu al dat de Olympische Spelen in Parijs niet Corona...

De 22-jarige Spanjaard Carlos Alacaraz heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor de finale op Wimbledon door met 6-3 -6-3 6-3 te winnen van Daniil Medevedev.

In 3 sets en minder dan 2 uur had Carlos Alcaraz ervoor nodig om de zo gedroomde Wimbledon Finale tussen hem en Novak Djokovic.Na Manuel Santana en  Rafael Nadal is Carlos de 3de Spaanse finalist op Wimbledon. De nummer een van de wereld Alcaraz was duidelijk een maat te groot voor Daniil Medvedev.

Het begin van de 1ste set was evenwichtig, beide tennissers hielden hun servicegames met relatief gemak.In de achtste game was daar ineens een breekkans voor de Spanjaard die hij met beide handen aan nam, om vervolgens op eigen opslag de eerste setmet 6-3 te winnen.  Ook in de 2de set was de inbreng van Medvedev heel weinig en het werd makkelijk voor Alcaraz 6-3.  In de 3de set probeerde Medvedev nog wat tegenstand te bieden wat helaas niet lukt en hij wederom met 3-6 ten onderging.  Alcaraz wint dus in drie sets met 6-3 6-3 6-3.

We krijgen zondag dan de droomfinale tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz op Wimbledon.Het is Alcaraz zijn 2de Grand Slam Finale. De 1ste was de US Open die hij toen won van Casper Ruud. Voor Djokovic is het zijn 9de Finale op Wimbledom. Deze keer wacht een tegenstander van een ander kaliber op Djokovic in de finale. De finale gaat meteen om de bezetting van de eerste plaats op de Wereldranglijst.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAlacaraz en Djokovic spelen finale op Wimbledon