donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ajax-vrouwen spelen Klassieker voor t eerst in Johan Cruijff Arena

lees ook ...

Edinson Cavani schiet Boca Juniors naar achtste finale Copa ...

De 37-jarige Edinson Cavani heeft woensdagavond ervoor gezorgd dat de Argentijnse ploeg Boca Juniors zich plaatst voor de achtste finale van de Copa Sudamericana na de overwinning op Independiente ...

De Ajax vrouwen zullen de klassieker tegen Feyenoord voor t eerst dit seizoen spelen in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd wordt gespeeld op 4 maart.

‘Voor de spelers, voor trainer Suzanne Bakker en haar staf en voor de vele fans van de Ajax Vrouwen is dit geweldig nieuws”, aldus teammanager Daphne Koster. “Ik ben er enorm trots op dat dit nu mogelijk is.”

Het vrouwenteam van Ajax is sinds 2012 opgericht en acterend in de Eredivisie en inmiddels bezig aan haar elfde seizoen. De Amsterdammers werden twee keer landskampioen: in 2016/17 en 2017/18.

De wedstrijd in het Johan Cruijff stadion zal de tweede vrouwenklassieker in Amsterdam zijn. Feyenoord heeft pas in 2021 haar intrede gedaan in de Eredivisie prof competitie. De Rotterdammers eindigden in hun eerste seizoen als vijfde. Ajax werd toen tweede.

Feyenoord had als eerst de Klassieker geïnitieerd in De Kuip, dat was vorig seizoen op 14 mei. Deze wedstrijd werd toen bezocht door 14.000 toeschouwers (dit was het hoogste aantal ooit bij een Vrouwen Eredivisie-wedstrijd).   De wedstrijd werd toen door Ajax met 1-4 gewonnen.

Ajax-Feyenoord begint 4 maart om 16.30 uur in de Johann Cruijff Arena in Amsterdam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax-vrouwen spelen Klassieker voor t eerst in Johan Cruijff Arena