vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ajax vrouwen naar kwartfinale Championsleague

lees ook ...

Barcelona kiest Roberto De Zerbi als vervanger van Xavi Hern...

Club President Juan Laporta en Technisch Direkteur Deco van FC Barcelona hebben zaterdagochtend aangegeven dat de huidige coach van de Engelse club Brighton het komend seizoen het roer zal overnemen b...

De vrouwen van Ajax hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de Championsleague 2023/24 door de vrouwen van AS Roma met 2-1 te verslaan.

In theorie maakten alle vier teams in de poule nog kans op een plaats in de kwartfinale.Voor Ajax was de opdracht wel duidelijk, alleen een overwinning was vereist. Bij een overwinning waren de Ajax vrouwen al zeker van plaatsing voor de volgende ronde, bij een gelikspel zouden de vrouwen dan afhankelijk zijn van de overige uitslagen in de poule. Vorig jaar november verloor Ajax met 0-3 van AS Roma.

De terugkeer van Romee Leuchter bij Ajax was een goeie opsteker voor de ploeg. Ondanks de terugkeer van Leuchter ging het vooral in de 1ste helft erg stroef bij de Ajax vrouwen. Bij een goed gezette aanval van Ajax maakte een van de vrouwenvan AS Roma hands in het strafschop gebied, maar de arbiter vond van niet. Bij de vrouwen in de Championsleague is er geen VAR aanwezig, dus Ajax zich maar neerleggen bij het besluit van de arbiter, geen penalty.  AS Roma kwam bij een van de weinig goed opgezette aanvallen toch nog op een 1-0 voorsprong, maar kort voor rust maakte Ajax gelijk 1-1, dat ook de ruststand.

In de 2de helft moest Ajax opzoek gaan naar de winnende treffer omdat de andere wedstrijden van PSG en Bayern Munchen ook gelijkopgaand waren. Via een owngoal kwam Ajax toch nog op een 2-1 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, aangezien Bayern Munchen in de andere wedstrijd niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, plaatsen Ajax e PSG zich voor de kwartfinalevan de Championsleague.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax vrouwen naar kwartfinale Championsleague