0
(0)

Ajax vrouwen na 5 jaar weer kampioen van de Azerion Eredivisie

Viresh Giasi is afgelopen zondag wederom schaakkampioen geworden van Suriname. Giasi had slechts een remise nodig om zijn titel te prolongeren en dat gebeurde ook afgelopen zondag, want in zijn...

Het is de Ajax vrouwen  zondag gelukt om de dominantie van FC Utrecht in de Azerion Eredivisie voor vrouwen na drie jaar Landstitels op rij te doorbreken door de 6-1 overwinning op  PEC Zwolle.

Spits Romes Leuhter wees haar ploeg de weg naar het kampioenschap  tegen PEC Zwolle. Op bezoek  bij PEC Zwolle  sccorden de vrouwen van Ajax flink op los. PEC Zwolle  werd met 6-1  van het veld geveegd.Dit is voor de 3de keer sinds de oprichting van de Amsterdamse vrouwentak dat zij het kampioenschap hebben gehaald  en het liefst op de laatste speeldag.

Ondanks  een week vol spanning en zenuwen kwam Ajax als kersverse koploper  al in de 9de minuut  van de wedstrijd  op een 1-0 voorsprong  door een prachtig doelpunt  van Leuchter. Nog voor rust werd het 2-0 door Quincy Sabajo, daarna scoorde Ajax op los en werd het uiteindelijk  een 6-1  overwinning  voor Ajax.

Overigens is Ajax onderleiding van Trainster Suzanne Bakker met 18 overwinningen  in 20 wedstrijden een waardig kampioen.De landstitel  is goed voor een ticket in de voorronde van de Championsleague.