zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Ajax vrouwen na 5 jaar weer kampioen van de Azerion Eredivisie

lees ook ...

PSG bevestigd vertrek Lionel Messi

Coach Christopher  Gatlier heeft naar aanloop van de laatste competitie wedstrijd van PSG dit weekend tijdens een korte meeting met de Franse pers aangegeven dat  Lionel Messi  aan het eind van het se...

Het is de Ajax vrouwen  zondag gelukt om de dominantie van FC Utrecht in de Azerion Eredivisie voor vrouwen na drie jaar Landstitels op rij te doorbreken door de 6-1 overwinning op  PEC Zwolle.

Spits Romes Leuhter wees haar ploeg de weg naar het kampioenschap  tegen PEC Zwolle. Op bezoek  bij PEC Zwolle  sccorden de vrouwen van Ajax flink op los. PEC Zwolle  werd met 6-1  van het veld geveegd.Dit is voor de 3de keer sinds de oprichting van de Amsterdamse vrouwentak dat zij het kampioenschap hebben gehaald  en het liefst op de laatste speeldag.

Ondanks  een week vol spanning en zenuwen kwam Ajax als kersverse koploper  al in de 9de minuut  van de wedstrijd  op een 1-0 voorsprong  door een prachtig doelpunt  van Leuchter. Nog voor rust werd het 2-0 door Quincy Sabajo, daarna scoorde Ajax op los en werd het uiteindelijk  een 6-1  overwinning  voor Ajax.

Overigens is Ajax onderleiding van Trainster Suzanne Bakker met 18 overwinningen  in 20 wedstrijden een waardig kampioen.De landstitel  is goed voor een ticket in de voorronde van de Championsleague.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax vrouwen na 5 jaar weer kampioen van de Azerion Eredivisie