zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
1
(1)

Ajax verzekert zich van vijfde plek in Eredivisie

lees ook ...

Vierde Premier League titel op rij voor Machester City

Manchester City heeft iets gedaan dat nog niet eerder voorkwam in de geschiedenis van het Engelse voetbal en dat is voor de vierde keer op rij kampioen worden van de Premier League. Voor de 4de...

De strijd om de vijfde plaats in de Eredivisie is een wedstrijd voor het einde van de competitie beslist daar Ajax wist te winnen van Almere City en is door de reslutaten van NEC en FC Twente niet meer te achterhalen.

Steven Bergwijn was de grote man bij de comfortabele zege van Ajax op Almere City. De aanvoerder, die terugkeerde van een schorsing was goed voor een hattrick. Daarmee besliste Bergwijn de wedstrijd al voor rust. De linksbuiten opende de score na een goede combinatie met Brian Brobbey verdubbelde de voorsprong met een knappe volley en sloot hiermee zijn hattrick heel mooi af. In de 2de helft werd nog een doelpunt van Almere City afgekeurd door de VAR. Ajax wint met 3-0 de wedstrijd.

Voor trainer John Van ’t Schip een goede afsluiting, de 5 de plek en dat betekent dat Ajax geen  play-off wedstrijden te spelen. Bij zijn komst als trainer van Ajax bezette de club de laatste plaats ( hekkensluiter). Vaan ‘ t Schip zijn goal was om het seizoen af te sluiten op de 5de plek en dat gebeurde ook.” Ik had gedurende de competitie gehoopt op meer versterkingen maar die kwam helaas niet, maar gelukkig we geen na competitie te spelen, we hebben de 5de plek veilig gesteld door de overwinning op Almere City. Van ’t Schip zal zijn contract niet uitdienen bij Ajax.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax verzekert zich van vijfde plek in Eredivisie