vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(2)

Ajax schiet in de roos met start van Amateurteam vrouwen

lees ook ...

Urby Emanuelson ambassadeur Ajax Foundation

De oud- speler van de Amsterdammers Urby Emanuelson  is de nieuwe ambassadeur van de Ajax Foundation. " Ik voel me vereerd dat ze mij hebben gevraagd" was de eerste reactie van de oud- speler van A...

Ajax damesvoetbal heeft een prachtige geschiedenis van 10 jaar die niet gewoon aan een kant gezet kan worden

De leiding van Ajax heeft besloten om het volgend seizoen te starten met een Ajax Vrouwen zaterdag 1- amateurteam . Ajax is de 3de betaald voetbal organisatie die naast een professioneel vrouwenteam ook een amateurteam heeft. Sparta en FC Eindhoven  hebben de spits al afgebeten.

De selectie bestaat uit oud- spelers van Ajax vrouwen en ex-internationals en start in 2022/2023 in de 3de klasse zaterdag.Het nieuws klonk als muziek in de oren van een aantal oud spelers van de damesselectie van Ajax,  die na hun profvoetbalcarriere niet meer mochten voetballen  omdat er geen  amateurteam klasse voor de vrouwen was.Hierdoor moesten velen noodgedwongen stoppen met de voetbalsport en andere dingen doen.

Dat de deur nu geopend wordt voor de oud spelers en internationals om alsnog een balletje te mogen trappen op de zaterdag geeft de jeugd ook de gelegenheid om spelers als Daphe Koster,  Carmen Manduapessy, Laura Du Ry, Anouk Hoogendijk en Patricia Keeldar  in actie te zien en geloof me ze kunnen er nog wat van , ondanks de jaren nu tellen. De eerste wedstrijd is gepland voor 25 juni en staat  tevens ook  in het kader van 25 jaar Sportcomplex de Toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax schiet in de roos met start van Amateurteam vrouwen