Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Ajax, PSV en FC Twente ontvangen UEFA-licentie

Geplaatst

op

Img 915e45063811 1

Het is voor het eerst dat de licentiecommissie betaald voetbal voor het eerst een UEFA-licentie heeft ontvangen voor drie Nederlandse vrouwenvoetbalclubs. Zowel Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen en FC Twente Vrouwen voldoen aan de voorwaarden die nodig zijn om volgend seizoen deel te mogen nemen aan de Women’s Champions League.

“Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League” zo schrijft de KNVB op haar website.

PSV Vrouwen heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de Champions League, Ajax Vrouwen moet zich via de play-offs zien te plaatsen. FC Twente Vrouwen nam vorig seizoen deel aan de Champions League, en strandde daarin in de achtste finale.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Serena Williams investeert in vrouwenvoetbal

Geplaatst

op

Img 89d6c855a470 1

Mede door Serena Williams zal er een 11e voetbalteam actief zijn in de National Women’s Soccer League, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie voor vrouwen. De namen van de mede investeerders die het voetbal project in LA omarmen zijn indrukwekkend.


De NWSL heeft bekend gemaakt dat er in 2022 een nieuw team zal deelnemen in de competitie, een franchiseclub die uit LA komt. Serena Williams is dus een van de investeerders. Verder zijn er ex- topvoetbalsters Mia Hamm, Abby Wambach en Julie Foudy en ook actrice Natalie Portman. die mee doen aan het project.


Natalie Portman, de Oscar-winnares (voor haar rol in Black Swan) heeft eerder in april 2019 een wedstrijd bijgewoond van de Amerikaanse voetbalsters. Zij ondersteund het initiatief en de strijd voor gelijke betalingen voor mannen en vrouwen.  Jennifer Garner en Eva Longoria ondersteunen dit initiatief ook.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Jacintha Weimar van Bayern München naar SC Sand

Geplaatst

op

Img Bab784ff83f0 1

Wederom heeft er een keepster een overstap gedaan binnen de Duitse Bundesliga. Jacintha Weimar heeft haar vertrek bij Bayern München kenbaar gemaakt, zij zal nu het doel van SC Sand verdedigen. Een club welke uitkomt in de hoogste divisie van Duitsland.

De 22 jarige doelvrouw heeft 4 jaar gespeeld bij Bayern München (voornamelijk in jong Bayern) en voelt dat zij nu ready is om haar ontwikkeling voort te zetten bij een andere club. De Duitse club SC Sand heeft haar nu deze mogelijkheid aangeboden.

Jacintha Weimar is maar wat blij dat zij weer een nieuwe sportieve uitdaging zal aangaan. De Duitse competitie is voor haar wel bekend en ze weet wat er van haar gevraagd wordt. Nu is het zaak om met SC Sand goede prestaties neer te zetten.

“Ik voel me erg goed in Duitsland en daarom ben ik des te blijer dat mijn volgende stap SC Sand is. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe team te leren kennen en om er samen een goed seizoen van te maken”, aldus Weimar .

Haar profiel en presentatie bij de club, is te zien op de website van SC Sand.

Img A4beb7f760e7 1
Jacintha Weimar (Keepster van SC Sand)

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen