9.5 C
0
(0)

Ajax onderuit tegen effectiever PSV

De ploeg van Transvaal  heeft na de overwinning op Intermoengotapoe zondagavond afstand genomen van de andere clubs op de standenlijst. De Suriname Major League kende een aantal leuke wedstrijd...

De topper Ajax vs PSV in de de Amsterdamse Johan Cruijff arena, een wedstrijd tussen de nummer één en twee van de competitie.

De wedstrijd begon aftastend aan beide kanten, er werd gevoetbald maar er kwamen nauwlijks echte grote kansen om te scoren.

Pas in de 22e minuut wist Luuk de Jong de score de 0-1 te maken, vanuit een voortzet van de rechterkant, gleed hij de bal in het doel. Ajax werd wakker, dat aftastende was er vanaf, en er kwam meer pit in het spel.  Direct daarop volgend kwamen er twee kansen voor Ajax, een schot van Brobbey werd geblokked en een schot van Berghuis op het doel, die door de goal keeper werd tegen gehouden.

Ajax probeert meer pressie op PSV uit te oefenen, echter de grote kansen voor een gelijkmaker blijft uit. De wedstrijd gaat gelijk op. PSV en Ajax houden het spannend in de Amsterdam Arena.  Eerste helft bljft de tussenstand 0-1 voor PSV.

Tweede helft

De tweede helft is net 5 minuten aan de gang en in 49e minuut scoort PSV de 0-2, doelpuntenmaker Erick Guitierrez. De bal komt uit een hoekschop voor de voeten van Gutiérrez. Hij schiet de bal raak in het doel.

In de 58e minuut was er een uitbraak van PSV aan de rechterzijde van het veld, Xavi Simons die afstevende richting de goalkeeper. In duel met Deveyne Rensch ging Simons onderuit in het strafschop gebied. De scheidsrechter gaf in eerste instantie een penalty aan PSV, echter deze werd door de VAR weer ingetrokken. Rensch raakt de bal en niet Simons. Geen strafschop. De stand bleef 0-2 voor PSV.

Ajax bleef knokken en op zoek naar een doelpunt. Het zat de Ajaxcieden ook niet mee, kansen werden gecreerd maar niet omgezet in een doelpunt. Bal op de paal van Mohammed Kudus, een geplaatste afstandschot van Alvarez, die door de keeper Benitez van PSV wordt tegen gehouden. De Amsterdammers zitten er wel bovenop om de gelijkmaker te forceren.

Lorenzo Lucca was het die scoorde in de 82e minuut 2-1 voor Ajax. Hiermee kwam Ajax weer terug in de wedstrijd. Het waren spannende laatste minuten in de Amsterdam arena, Ajax speelde alles of niets.

Het heeft niet mogen baten, Ajax verliest in eigen huis met 1-2 van PSV in de Amsterdam Arena.