vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ajax boekt historische zege in Amsterdam Arena

lees ook ...

”We weten hoe ze te pakken” zegt coach Roberto

De huidige landskampioen van Suriname Robinhood speelt donderdagavond in het Dr. Ir. Franklin Essed de eerste finale wedstrijd van de Concacaf Caribbean Cup tegen de Jamaicaanse club Cavaliers en coac...

De Ajax vrouwen hebben woensdag avond hun eerste historische zege te pakken. Het is de eerste keer dat de Ajax vrouwen zich hadden geplaatst voor de Champions League en ook de eerste keer dat deze CL wedstrijd in de Johan Cruijf Arena werd gespeeld. Als slagroom op de taart werd deze wedstrijd tegen PSG gewonnen met 2-0.

De Ajax speelsters begonnen direct goed aan de wedsrijd en waren geenzins onder de indruk van PSG. Dit was in ieder geval niet te zien bij de Amsterdammers. Er waren goede combinaties en aanvallen over en weer. Bij de Ajaxcieden was het net iets beter en dit resulteerde in de 34e minuut tot een treffer van Tiny Hoekstra.

De Parijzenaars begonnen aan een tegen offensief, zoekende naar een tegen goal. Er kwamen kansen maar de kansen die zij kregen konden zij niet verzilveren.

integendeel in de laatste minuten van de eerste helft kreeg Ajax een penaltty toegewezen. Het neer halen van Ashleigh Weerd in de zestien meter werd bestraft. Sherida Spiste mocht de penalty nemen en deze werd koelbloedig in het doel geschoten, 2-0.

Tweede helft heeft PSG de achterstand niet meer kunnen ombuigen of gelijk trekken. Ajax heeft met deze zege een historisch overwinning geboekt. De punten blijven in Amsterdam.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAjax boekt historische zege in Amsterdam Arena