maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Afrikaans kampioen Senegal hersteld zich in 2de wedstrijd

lees ook ...

Fide Master schaken Viresh Giasi prolongeert titel

Viresh Giasi is afgelopen zondag wederom schaakkampioen geworden van Suriname. Giasi had slechts een remise nodig om zijn titel te prolongeren en dat gebeurde ook afgelopen zondag, want in zijn...

Afrikaans kampioen Senegal heeft na de nederlaag tegen Nederland  hun tweede groepswedstrijd wel in winst weten om te zetten en won overtuigend met 3-1 van organiserend land Qatar.

Tegen gastland Qatar dat de 1ste wedstrijd van Ecaudor had verloren werd het 3-1 voor Senegal. die over alle linies de betere ploeg was. Qatar moet hopen op een wonder willen ze nog kans maken voor plaatsing naar de volgende ronde.Qatar maakt alleen kans op de achtste finales als Ecaudor weet te winnen van Nederland en Qatar zelfs in staat zou zijn in de laatste wedstrijd te stunten tegen Nederland.Senegal had 2 wijzigingen aangebracht in hun team  vanwege blessure van Cheikhou Kouyate.Qatar heeft ook een aantal spelers de ruimte gegeven om in de basis te staan.

Het was duidelijk dat Qatar in de 2de wedstrijd beter voor de dag wilde komen meer nog omdat in de openingswedstrijd een groot deel van het publiek het stadion vroegtijdig verliet.Senegal had nogal moeite met de stugge verdediging van Qatar, het lukt toch aan Boulaye Diaz om in de 41ste minuut van de 1ste helft Senegal op een 1-0 voorsprong te brengen.Kort na rust scoorde Famara Diedhiou het 2de doelpunt.In de 78ste werd het hardwerken van Qatar beloond met de tegentreffer van Mohammed Muntari,  helaas net niet genoeg want kort daarna scoorde Senegal doelpunt nummer 3 via Bamba Dieng en wint verdient met 3-1 van Qatar.

NEYMAR VOOR DE REST VAN GROEPSFASE UITGESCHAKELD

Coach Tite van Brazilie zal naar alle waarschijnlijkheid in de wedstrijden tegen Zwitserland en Kameroen geen beroep kunnen doen op sterspeler Neymar Jr, die in de wedstrijd tegen Servie een enkel blessure  opliep, volgens de medische staf van Brazilie geen ernstige blessure, maar zal Neymar toch volgende moeten rusten. Indien Brazilie zich plaatst voor de achtste finales komen ze pas op 5 december weer in  actie , tijd genoeg voor Neymar om te rusten.Ook verdediger Danilo die de wedstrijd tegen Servie uitspeelde zal maandag vanwege een blessure  ook niet inzetbaar zijn.

GOED NIEUWS VOOR BELGIE

Romelu Lukaku, die de eerste wedstrijd van Blegie vanwege een blessure niet in actie kwam heeft inmiddels e training hervat bij Belgie en zal mogelijk tegen Marokko wel van de partij zijn. Lukaku deed gisteren volledig mee met de training van Belgie.De spits van de Itliaanse club Intermilan kampte al een tijdje met een blessure.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportAfrikaans kampioen Senegal hersteld zich in 2de wedstrijd