zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

50.000 toeschouwers zien Nederland verliezen van Duitsland

lees ook ...

Verrassende nederlaag voor Liverpool in de Europaleague

De afscheid nemende Jurgen Klopp werd op een verrassende 3-0 nederlaag van Atlanta getrakteerd donderdag in de kwartfinale van de Europaleague. De Premier League is natuurlijk een stuk prestigi...

Het Nederlandselftal van bondscoach Ronald Koeman sluit de oefenreeks met een 1-2 verlies tegen Duitsland af.

Nederland verloor dinsdag in de slotfase met 1-2 van Duitsland. Op een dramatisch veld in Deutsche Bank Park in Frankfurt  kwam Nederland reeds vrij  vroeg in de wedstrijd  op een 1-0 voorsprong na een foute pass  van Maximilian Mittelstadt veroverde Memphis Depay de bal en speelde heel  rustig naar de inlopende Joey Veerman die vervolgens de bal in de verrehoek achter doelman Ter Stegen plaatste.Lang had Maximilian niet nodig om zijn fout goed te maken. De Stuttgart -verdediger ontving de bal na 11 minuten spelen net buiten het strafschopgebied en haalde daarna prachtig uit met zijn linkervoet en de bal verdween via de onderkant van de lat achter doelman Bart Verbruggen(1-1).

In de 2de helft werd Nederland een stuk gevaarlijker dan in de 1ste helft.Halverwege de 2de helft maakte Quitin Timber zijn debuut voor het Nederlandselftal en werd hij de 26ste debutant onder Ronald Koeman.In de 85ste minuut kreeg Duitsland een hoekschop, Toni Kroos zijn schot kwam tegen het lichaam van invaller Niclas Fullkrug, waarna de bal tergend langzaam naar de hoek stuiterde maar  de doellijntechnologie in Frankfurt gaf aan dat de bal over de lijn was en daarmee werd het 2-1 voor Duitsland, gelijk ook de eindstand.

Bondscoach Ronald Koeman was na de wedstrijd niet te spreken over het feit dat de organisatie van EK2024 het besluit genomen heeft dat elk deelnemend land maar 23 spelers mag meenemen en niet 26. ” Ik vind dat absurd”. We zijn bijna aan het eind van het seizoen, spelers hebben een druk schema, zijn blessure gevoelig, je kunt een geblesseerde keeper makkelijk vervangen maar een veldspeler niet, neen met 23 spelers deelnemen aan het toernooi is absurd. Ik hoop dat men luistert naar mensen die wel wat afweten van voetbal en niet naar mensen die geen kaas van hebben gegeten” zei Koeman op de persconferentie na de wedstrijd.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport50.000 toeschouwers zien Nederland verliezen van Duitsland