2de Europese prijs voor Frankfurt

”Championsleague is gemaakt voor Real Madrid” sc...

De Spaanse kranten stonden er donderdag vol van over de uitschakeling van Manchester City door de ploeg van Real Madrid in de kwartfinale van de Championsleague. " Real Madrid sterft nooit, Champio...

De duitse club Eintracht Frankfurt won woensdagmiddag de Europaleague finale

Frankfurt die eerder de ploeg van Barcelona uitschakelde nam het in de finale van de Europaleague op tegen de schotse club Glasgow Rangers met als coach Giovanni vab Bronckhorst.Glasgow startte de wedstrijd zelfverzekerd en kreeg ook de beste scoringskansen in de 1ste helft,maar wist die helaas niet in doelpunten om te zetten daardoor gingen ploegen de rust in met een  0-0 gelijkestand.Ook in de 2de helft bleef Rangers zoeken naar een doelpunt en die kwam in de 57 ste minuut na een blunder in de verdediging van Frankfurt,waarvan de nigeraan Joe Aribo ook flink van gebruik maakte en daardoor waanden de supporters van Glasgow zich al als winnaar van de beker,tien minuten later  gooide Frankfurt root in het eten en kwam de gelijkmaker tot stand,aangezien er in de 2x 15 minuten verlenging geen van beide ploegen het net wist te vinden,moest de strafschoppen serie de winnaar maar dan naarvoren brengen,de duitse ploeg  bleek  daarin de betere te zijn en won met 5-4.Het is de 2de Europese titel voor Frankfurt,de 1ste was in 1980 toen wonnen ze de UEFA Cup.Frankfurt eindigde dit jaar op de elfde plaats in de duitse competitie