donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
3
(1)

15-jarige Lamine Yamal maakt debuut in hoofdmacht Barcelona

lees ook ...

LA Liga/ Kylian Mbappe in vol gepakt Bernabeu gepresenteerd

Kylian Mbappe de nieuwe aanwinst van de Spaanse kampioen Real Madrid werd dinsdagochtend voor 85.000 toeschouwers gepresenteerd als de nieuwe spits van Real Madrid. ''Wauw", Kylian Mbappe zoekt...

De 15-jarige supertalent  Lamine Yamal  die enkele weken geleden door Coach Xavi Hernandez  werd opgeroepen voor het eerste elftal  mocht zaterdagmiddag zijn  eerste minuten maken in de 4-0 overwinning van Barcelona  op Real Betis.

Reeds na 15 minuten spelen  kwam Barcelona op een 1-0 voorsprong,  centrale  verdediger  Christensen die hersteld is  van zijn  blessure  en na lange tijd  weer in de basis was, kopte uit een voorgetrokken  bal van Raphinha,  het eerste doelpunt binnen. Enkele  minuten later was het de topscorer van de  LA Liga,  Lewandowski die zijn ploeg op 2-0  bracht. Ongelukkig voor  Real Betis  moesten  zij de wedstrijd verder met 10 man spelen om dqt Edgar  2x geel kreeg en vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken. Raphinha  scoorde nog voor rust het 3de doelpunt. Rust 3-0  voor Barcelona.

Ook in de 2de helft bleef Barcelona de  wedstrijd  dicteren , opvallend was wel dat Real Betis  in de 2de helft  eevoor koos om meer verdedigend te spelen, waarachijnlijk om de schade te beperken.Dembele mocht na 3 maanden van afwezigheid vanwege een blessure  zijn opwachting maken bij Barcelona  en dan 10 minuten  voor tijd mocht de 15-jarige  Lamine  Yamal  zijn debuut maken en kreeg van de supporters  een warm applause. Yamal is nu de jongste speler  die mocht invallen  in het 1ste elftal  van Barcelona. Ansu Fati  die kwam invallen  bepaalde eindstand op  4 voor Barcelona  en 0 voor Real  Betis.

Eerder op de dag won Real Madrid  van Almeira met 4- 2 met daarin een hattrick van Karim Benzema,  die nu 17 doelpunten heeft gescoord Lewandowski staat op de 1ste plaats  met 19 doelpunten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport15-jarige Lamine Yamal maakt debuut in hoofdmacht Barcelona