dinsdag 28 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

ROS doet meer dan enkel sportmateriaal verstrekken

lees ook ...

Jo Morant na schorsing NBA terug bij Memphis Grizzlies

Jo Morant van de Memphis Grizzlies die door de NBA voor acht wedstrijden werd geschorst vanwege een pistool incident kwam woensdag weer in actie voor de Grillies Jo Morant , die spijt betuigde na z...

Het assembleelid Ronny Aloema zou in een bericht hebben aangegeven heel erg teleurgesteld te zijn in het huidig sportbeleid en dat er alleen sportmateriaal verstrekt zou worden. Het lid zei zich ervan bewust te zijn dat het in deze tijd van financiële uitdagingen zeer gecompliceerd is om middelen vrij te krijgen voor sportactiviteiten.

Het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) geeft aan meer te doen dan alleen sportmateriaal verstrekken. ROS beijvert zich steeds weer ervoor om subsidie te geven aan sporters. Ook zou Aloema, als lid van de vaste commissie van ROS in De Nationale Assemblee(DNA), ervoor moeten pleiten om meer middelen beschikbaar te krijgen voor het implementeren van een degelijk sportbeleid.

Er wordt vanuit het ministerie ingegaan op alle verzoeken van sportverenigingen die binnen komen om ze de technische assistentie te geven. Deze hulp komt in vorm van financiële middelen, mankracht en materiaal. Ondanks de beperkte middelen doet het ministerie haar uiterste best om middelen vrij te maken om sporters uit te vaardigen naar het buitenland zodat zij Suriname op het wereld.podium kunnen neerzetten.

Daarnaast krijgen sporters ook een salaris en worden ze ondersteund om hun traningstraject voort te zetten. Het afgelopen jaar hebben een aantal topsportbonden subsidie ontvangen van het ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportROS doet meer dan enkel sportmateriaal verstrekken