Suriname ALTIJD Dichtbij

Starspot

Tasty Comedy smaakt naar meer

Geplaatst

op

door

Tasty Comedy, de grappige dinnershow van Jörgen Raymann en tv-kok Ramon Beuk, is sinds begin mei te zien op De Pier. Freelanche journalist Tanja Verkaik nam de proef op de som.

Jörgen Raymann praat de avond aan elkaar en vertelt over de gerechten. Tijdens het eten spelen Brenday en The Tasty Tunes live voor het publiek, tussendoor zijn er optredens van stand-uppers. “Ik ben al 23 jaar getrouwd. Voor een Surinamer is dat heel lang, maar geloof me je komt van een Surinaamse vrouw niet af ook als zou je dat willen. Het geheim van zo’n lange relatie? Je vrouw op een voetstuk zetten. Zo hoog mogelijk, zodat je dat gelul niet de hele tijd hoeft aan te horen. Mijn hart gaat nog altijd sneller kloppen als ik haar zie, jammer genoeg niet snel genoeg dat ik een hartstilstand krijg.”

Bij de smaakvolle presentatie van het tussengerecht pindasoep á la Ramon Beuk weer een goede grap. “Vandaag geen pindasoep, maar knolselderijsoep.” Het publiek giert het uit. Martijn Oosterhuis vertelt over zijn bekakte ouders en de gezonde traktaties die hij vroeger op school moest uitdelen. “Als ik jou op je bek sla zijn je kleren uit de mode als je wakker wordt”, riep mijn vader wel eens als we ruzie hadden. “Maar pa zei ik dan: een ruitjesbroek is nooit in de mode geweest.” En toen de kleine Martijn eindelijk snoep mocht uitdelen voor zijn verjaardag was het net-niet snoep. “Een snokker en een twox van de Lidl!”

Dan komt Johnny Filion met een stormvloed aan circus-en magische acts. “Het Jochem Myjer effect”, vat Raymann goed samen. Geblinddoekt op een driewieler jaagt hij het publiek de stuipen op het lijf. Hij laat een wijnfles verdwijnen op zijn hoofd met één handbeweging verdwijnen en rent met volle glazen richting het publiek, waarna er confetti over de hoofden valt. De ballon die hij verorbert komt er aan de achterkant weer uit. Hij knutselt er een mooi werkje van voor tafelgenote Margaret. Jeff Hess, bekend van The David Letterman Show, ontziet niets en niemand. “Het waait hier! Meneer kunt u uw mond even dichtdoen?” Al gauw wordt die persoon omgedoopt tot ‘Windy’. “In slowmotion speelt hij een hilarisch potje pingpong met iemand uit het publiek die een make-over krijgt. “Je ziet er fantastisch uit, maar dat kunnen we veranderen.” Raymann tot slot. “Ik zat op een rooms-katholieke school, maar ik ben nooit misbruikt. Dat is racisme. En laatst heb ik mijn moeder in het zonnetje gezet. Drie uur lang stond ze buiten en ze heeft het overleefd.”

Het concept van Tasty Comedy is viergangen shared dining afgewisseld met comedy. Je zit met onbekenden aan tafel en deelt de gerechten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Starspot

Gerard Joling uren vast op Thais politiebureau om e-sigaret

Geplaatst

op

door

Wat een leuke trip naar Thailand moest worden, eindigde voor Gerard Joling met een flinke domper. De zanger zat er onlangs uren vast op een politiebureau, vertelt hij aan de media.

De 59-jarige zanger wilde na een optreden in badplaats Pattaya met zijn crew nog even genieten van het Thaise nachtleven. Maar dat plan liep anders dan gepland.

Het was Gerards geluidsman die werd aangesproken door twee politieagenten. “We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er niets van”, vertelt hij de media.

Gerard en zijn entourage gingen mee en de zaak werd “heel hoog opgenomen”. De geluidsman werd opgesloten en kreeg te horen dat hij vijf jaar de bak in kon draaien als hij niet gelijk een boete van negenhonderd euro zou betalen. “Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink tegenaan te bemoeien. Maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ineens ook in dat hok en mocht ik ook niet meer weg!”

Waar de zanger de zaak eerst niet al te serieus nam, besloot hij toch de boete maar te betalen. “Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel. Maar het lijkt me goed om mensen die naar Thailand gaan te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen.”

Joling is behoorlijk geschrokken van de ervaring. “Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in het land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zooitje is zo corrupt als wat!”.

Lees verder

Starspot

Davina Michelle breekt record: Duurt te lang is 53 miljoen keer gestreamd

Geplaatst

op

door

Davina Michelles hit Duurt Te Lang is sinds deze week de meest gestreamde Nederlandse plaat ooit op Spotify. De track is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd, zo heeft het streamingdienst bekendgemaakt. Daarmee neemt Davina het record over van Frenna en Lil’ Kleine die vorig jaar scoorden met Verleden Tijd.

Met de streams uit België erbij heeft Duurt Te Lang al de 60 miljoen behaald en het einde lijkt nog niet in zicht. Nog altijd staat de track, afkomstig uit het tv-programma Beste Zangers, bij de vijftig meest beluisterde liedjes in Nederland. In de Single Top 100 staat de single al 45 weken genoteerd. In november en december stond Duurt Te Lang zes weken op de eerste plaats.

Volgens Spotify wordt langzamerhand steeds meer Nederlandse muziek beluisterd op Spotify. “We zien in toenemende mate dat naast de grote en aanhoudende streamingsuccessen van Nederlandstalige hiphop en Nederlandse dance er nu ook grote streamingaantallen door Nederlandse artiesten in andere genres worden behaald”, zegt Wilbert Mutsaers van Spotify. “Naast Davina Michelle zijn recente voorbeelden hiervan Suzan & Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato, Krezip, Nielson, Maan, Danny Vera en Tino Martin.”

Voor Davina betekende Duurt Te Lang haar grote doorbraak. De zangeres ontving eerder dit jaar een Edison voor Beste Nieuwkomer en vorige week stond ze nog in het voorprogramma van het concert van Pink in Den Haag.

Lees verder

Meest gelezen

X