Suriname ALTIJD Dichtbij

Starspot

Kritiek op rapper Lil’ Kleine na uitspraken over Suriname

Geplaatst

op

Lil’ Kleine kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen nadat hij zich tijdens een show op Curaçao negatief had uitgelaten over Suriname.

In een video zegt Lil’ Kleine: ”Suriname, ik zeg jullie eerlijk, ik wou daar niet zijn, ik wou zo snel mogelijk weg. Ik wou zo snel mogelijk terug naar Curaçao. Maar 3 van onze vrienden zitten daar nog steeds onder bepaalde omstandigheden!”

Veel Surinamers zijn door deze opmerking kwaad op Lil’ Kleine, zo ook de Rotterdamse hiphoplegende U-Niq. U-Niq schreef een disstrack waarin hij Lil’ Kleine de mond snoert.

”Niet praten over m’n land gap, dit is wat je dan moet verduren en het is nog niks. Wat was jij van plan dan, je flopt de show, er kwam niemand gluren en toen ging het mis. Wat was er aan de hand dan, die drank en drugs naar je kop gestegen, jij kleine bitch. Wat had jij gedacht, dat het niet zou komen in je slechtste dromen, dit is wat het is. Denk je dat je mag praten nu dat je rap kent? Nee je moet je bek houden, voordat je wegrent. Je staat op een podium, maar denkt dat je echt bent. Lult uit je nek, net als hoe je aan crack spend.”

U-Niq zegt dat Lil’ kleine zijn excuses moet aanbieden, anders zal hij ervoor zorgen dat Lil kleine zijn carrière wordt beëindigd. Lil’ Kleine heeft laten weten dat het niet zijn bedoeling was om Surinamers te beledigen.

Jammer dat bepaalde uitspraken verkeerd worden geïnterpreteerd, ik hou van Suriname maar keek enorm uit naar dat feest op Cura! Iedereen moet weten dat ik super veel van Suriname hou en je niet alles zo letterlijk moet nemen, aldus Lil’ Kleine via twitter.

De originele post van de video is inmiddels verwijderd.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Ramon

  woensdag 11 januari 2017 at 17:50

  het is bijna niet te geloven zo een switi sranang. jongen lit je bent pas komen kijken. ga nooit meer naar Suriname. in NL maak je al zoveel shit Suriname gebruikt geen wit.jij wilt naar Cura blijf daar laten ze je schuren.blijf maar met je drank en drugs ..hier in Suriname hebben we lekkere PARBO BIERIE.

 2. Anand

  donderdag 12 januari 2017 at 12:39

  Hij is lux gewend. hij is een verwend iemand. maar om zo over een land te praten. nee. Suriname kan hem op de zwartelijst zetten dat hij nooit meer naar Suriname kan gaan. tenzij hij een grote pardon vraag aan Suriname en alle surinamers die zo van Suriname houden

 3. Daughter of Zion

  vrijdag 20 april 2018 at 13:59

  Ik weet niet precies welke negatieve uitspraken deze rapper heeft geuit over Suriname, maar als het de waarheid is, laten we aub niet agressief worden. Ik reageer zelden op artikelen omdat ik merk dat mensen vaak heel grof en bijna gewelddadig reageren. Ik kom zelf net uit Suriname (ben Surinaamse die wel van haar land houd) maar moet ook erkennen dat ons land land een complete chaos is geworden. Een bende letterlijk! The rich get richer and the poor get poorer: Suffering in the land.
  Suriname heeft een grote poetsbeurt nodig en de mentaliteit van onze mensen as well.
  De goede niet te na gesproken!! Laten we wat niet goed gaat benoemen en mensen geen vrees aanjagen als ze hun mening geven. De waarheid moet gezegd worden!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Starspot

LOBI

Geplaatst

op

De artiesten Jonna (CLOCKWORKERZ), Jermo Pogba, Bres Sparta, Orlando Ceder (BLACK HARMONY), Dret, Serry, Enver en Priscilla van Holt zijn samen de studio ingedoken om als een stem de emotie van deze tijd over te brengen. Deze artiesten die uit Nederland en Suriname komen, hebben het nummer LOBI uitgebracht die al op de grootste radiostations te horen is.

Zij hopen dat dit een gezamenlijk perspectief biedt op een betere morgen. Met het lied laten zij horen dat ze met trots staan voor hun land en kleur maar willen tegelijk ook uitspreken dat er meer respect naar elkaar en voor elkaar kan worden getoond.

”We zijn allemaal gelijk ongeacht kleur, ras, geslacht, sociaal economische status of seksuele voorkeur.” Aldus artiest en producer Jonathan Beijse. Verder meldt hij over het lied dat het voor hun geen normaal nummer is maar een missie. ”We beseffen dat je samen sterker staat en in de strijd tegen onrecht is alle hulp welkom. We zien en proeven de tijd ook, racisme is onze eerste invalshoek, omdat onderlinge discriminatie, als resultaat van mentale slavernij, volgens ons de meest onderschatte sluipmoordenaar is, zowel in Nederland als in onze mooie Sranan kondre. Het geweld tegen vrouwen, mannen, kinderen en homoseksuelen staat ook op de agenda en wordt aangepakt zodra we dat aankunnen maar voor jullie komen we met kennis & lobi. So be ready!”

De artiesten vormen samen ook een organisatie en movement tegen ongelijkheid; LOBI. Ze zijn allemaal gemotiveerde ambassadeurs waardoor de organisatie sterker staat om dit doel te bereiken. Ze gaan verschillende sociale projecten uitvoeren in Nederland en Suriname.

Een gedeelte van de videoclip LOBI is al opgenomen in Suriname, op dinsdag 22 januari zal het ander deel van de videoclip in Nederland worden opgenomen met o.a dansgroep Untold. Tijdens deze opnames mag culturu aanwezig zijn om een ‘behind the scene’ reportage te maken. Zodra de videoclip uitkomt is deze te zien hier op culturu.com.

Wil je op de hoogte blijven van deze artiesten en hun missie? Dan kan je ze volgen op hun Facebookpagina LOBI. Daar word je ook op de hoogte gehouden van de aankomende projecten. Het nummer zelf komt op de EP van Jonna te staan. Later dit jaar brengt hij JANIYA uit, hij belooft dat op dit EP veel soortgelijke feel good nummers te horen zijn.”

Lees verder

Starspot

Concert Franse rapper MHD afgelast

Geplaatst

op

Het concert van de Franse rapper MHD, die vandaag zou optreden in AFAS Live, is afgelast. De rapper zit in de gevangenis nadat hij is aangehouden na een dodelijke vechtpartij in Parijs afgelopen juli. De politie doet onderzoek in hoeverre de 24-jarige MHD daadwerkelijk betrokken was.

Het concert wordt verplaatst naar een nog onbekende datum, de verkochte tickets blijven geldig.

Lees verder

Meest gelezen