Suriname ALTIJD Dichtbij

Starspot

Acteur Rutger Hauer (75) overleden na kort ziekbed

Geplaatst

op

door

Acteur Rutger Hauer is vorige week vrijdag op 75-jarige leeftijd na een kort ziektebed overleden, meldt persbureau ANP woensdag op basis van een verklaring van Hauers familie. De acteur, die onder meer een Golden Globe en twee Gouden Kalveren won, is woensdag in besloten kring begraven.

Het is nog onduidelijk waaraan Hauer, bekend van onder meer de films Turks Fruit en Blade Runner, is overleden. Hauer begon zijn carrière eind jaren zestig in de toneelwereld. Hij kreeg een hoofdrol in de televisieserie Floris en werd vervolgens gevraagd om een van de hoofdrollen te vertolken in de film Turks Fruit (1973) van Paul Verhoeven, naar het boek van Jan Wolkers. Ook speelde hij in de in 1977 verschenen film Soldaat van Oranje de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema.

Daarna vertrok Hauer naar Hollywood. Hij kreeg onder meer rollen in de sciencefiction-film Blade Runner en de oorlogsfilm Escape from Sobibor. Voor die laatste rol ontving Hauer in 1988 de prestigieuze filmprijs de Golden Globe. Later was hij te zien in de HBO-serie True Blood. Naast zijn acteerwerk zette Hauer zich in voor verschillende goede doelen, waaronder het Rode Kruis en het Aidsfonds. Ook richtte de acteur zijn eigen stichting op, de Starfish Association. De stichting bevestigde woensdag het overlijden van Hauer.

Meer dan honderd titels telt de filmografie van Rutger Hauer, waarvan de meeste niet in het Nederlands. Rutger Hauer is daarmee de succesvolste Nederlandse acteur in het buitenland. Hij won onder meer een Golden Globe, twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Kesy

R.I.P ik keek naar Floris in me kind er jaren en dat speelden we ook Floris en sendela.
jammer hij was nog maar 75.Advertentie

Starspot

Vier bekende Evergreen-artiesten gedecoreerd

Geplaatst

op

door

Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse zijn op het presidentieel paleis door president Desi Bouterse geridderd tot Officier in de Ere Orde van de Palm. Jules Fullington en Alfons Wielingen, die eerder waren gedecoreerd, kregen op vrijdag 6 december de versierselen horende bij de onderscheiding Ere Orde van de Gele Ster opgespeld door het staatshoofd. De artiesten hebben deze decoratie ontvangen, vanwege hun staat van dienst. Bryan Muntslag nam voor Erwin Bouterse de onderscheiding in ontvangst.

Het staatshoofd sprak van zoveel muziektalent bij elkaar. De artiesten hebben tijdens hun optredens activiteiten en evenementen tot iets onvergetelijks gemaakt. Lokaal en internationaal hebben ze hun sporen verdiend en het Suriname-gevoel helpen uitdragen. De president noemt het gepast om deze artiesten in eigen land zo vaak als het kan de nodige waardering te geven. Hij riep de Evergreeners op door te gaan met het maken van muziek en jonge musici verder te begeleiden. Ook moeten ze een rolmodel blijven voor de samenleving.

De artiesten Harris, Windzak en Hilversum hebben aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen gegeven zeer verrast en verheugd te zijn met deze erkenning, die zij hebben gehad voor de muziek die zij jarenlang gemaakt hebben. Harris zegt in de jaren ’60 in Suriname te zijn begonnen met zijn muziek met andere bekende artiesten. Hij heeft heel veel liedjes gemaakt. De meeste successen boekte hij met de nummers die hij zelf geschreven heeft. Een van ze is ‘’Try A Little Love” en “A Soldiers Prayer’’.

Lees verder

Starspot

Soloshows Sally uitverkocht

Geplaatst

op

door

De drie eerste solovoorstellingen van Sally, die op 9, 10 en 11 december in theater Thalia worden gehouden, zijn uitverkocht. Sally zelf is totaal verrast hiermee. “Het is mijn eerste keer en ik wist niet hoe de fans erop zouden reageren, maar ik zie dat de belangstelling groot is”, reageert de actrice, bekend van toneelgroep Sambel Trasie.  

Vanwege de decemberdrukte en de beschikbaarheid van Thalia zijn er geen extra shows. De voorbereidingen naar de shows toe lopen goed. Volgens Sally is het niet eenvoudig om een solo stand-up show in elkaar te zetten, omdat je alleen bent en moet praten tot het publiek.

In het voorprogramma is er een verrassing. Als er ruimte is volgen er mee soloshows. Maar voor Sambel Trasie moet ook tijd worden vrijgemaakt, omdat Sally in maart 2020 met hun een nieuw stuk opvoert. Hoewel er vanuit Nederland al belangstelling is getoond voor de solowshows, wil Sally zich voorlopig niet daarop focussen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen