Suriname ALTIJD Dichtbij

Reportage

Ambassadeur Suriname in India mogelijk betrokken bij mensensmokkel.

Geplaatst

op

De Surinaamse ambassadeur in India wordt door de aanklager in New York mogelijk vervolgd voor mensensmokkel. Volgens The Washington Journal ligt er bij het Openbaar Ministerie in het Southern District of New York een belastend rapport over de diplomate.

De verdenking betreft een zaak van mensensmokkel van Bangladeshi’s via de Surinaamse ambassade in New Delhi. Deze zaak is aangekaart door een actiegroep in Bangladesh. Volgens een dossier van deze groep versterkte de ambassade tegen steekpenningen visa en paspoorten aan Bangladeshi’s die uit wilden reizen.

Aashna Wandana Kanhai is de dochter van advocaat Irwin Kanhai die onder meer Dino Bouterse, zoon van president Desi Bouterse bijstond. Aanklager die de zaak doet is Preet Bharara, die ook de zaak tegen Dino Bouterse behandelde. Of er in de mensensmokkelzaak een vervolging van Kanhai plaats zal vinden is niet bekend.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Abnaisa

    zondag 28 augustus 2016 at 23:36

    Dochter van Kanhai je hoort het al. Nee hoor die zaak gaat net als zoveel anderen onopgeloste zaken in de doofpot.
    Let maar op. Dino had levenslang moeten krijgen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reportage

Video Report: De mensen van de Kruiskade (Rotterdam)

Geplaatst

op

By

Lees verder

Reportage

Video Report: Suriname Ster Festival in Den Haag

Geplaatst

op

By

Afgelopen zaterdag 8 september vondt de eerste editie van het Ster Festival plaats, een nieuw evenement bedoelt voor Javaanse Hagenaars én om de Javaanse cultuur onder de aandacht te brengen bij andere geïnteresseerden.

“Wij kennen allemaal het Kwaku Zomerfestival in Amsterdam en Milan in Den Haag, maar een festival waar de focus ligt op de Surinaams Javaanse diasporagemeenschap was er nog niet”, vertelt initiatiefnemer Arnesen Troenoredjo.

Een van de opvallendste cultuuruitingen op het festival is de spectaculaire Jaran Kepang. Bij deze dans raken de spelers in trance en nemen zij tijdelijk de geest over van een dier. Soms gedragen spelers zich als een slang, een tijger of een aap. Het publiek wordt dan ook verzocht om voldoende afstand te houden.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |