Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Vrouw (80) rijdt al 60 jaar zonder rijbewijs

Geplaatst

op

door

Een 80-jarige vrouw heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Woensdag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.

Tijdens een controle in het Groningse plaatsje Beerta werd de automobiliste op de bon geslingerd voor het niet dragen van haar autogordel, twitterde de wijkagent.

Hierbij kon ze geen rijbewijs tonen. ”Ik rijd al zestig jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd” zei ze, aldus de agent.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Opmerkelijk

WETSVOORSTEL IN VS: ‘STRAF DE OUDERS VAN PESTENDE KINDEREN’

Geplaatst

op

door

Ouders een boete geven wanneer hun kind andere kinderen pest? Zou dat werken? In Wisconsin Rapids in de Amerikaanse staat Wisconsin denken ze van wel.

Volgens een wetsvoorstel in die stad kunnen ouders, als alles doorgaat, een boete krijgen tot 313 dollar, ongeveer 278 euro.

In een andere stad, in dezelfde staat, werd in 2015 al een dergelijke wet aangenomen en in North Tonawanda, in de staat New York, riskeren ouders van pesters naast de boete zelfs een gevangenisstraf van vijftien dagen. Echter is het nog niet vaak voorgekomen en zijn er tot nu toe alleen waarschuwingen uitgedeeld.

Je kunt bij een  dergelijk wetsvoorstel je vraagtekens plaatsen. Want in hoeverre heeft of jouw kind pest te maken met jou? En hoeveel ouders zijn ervan op de hoogte dat hun kind een pestkop is? Daarbij: hoe valt dit te controleren? En áls je kind dan een pester blijkt, moet jij daar dan voor gestraft worden?

Lees verder

Opmerkelijk

In 2020 kun je als toerist met NASA mee de ruimte in

Geplaatst

op

door

Voor iedereen die altijd al een reis heeft willen maken naar de ruimte, over 2 jaar is het mogelijk.

NASA heeft onlangs plannen aangekondigd om meer commerciële activiteiten op het International Space Station (ISS) te ondersteunen, inclusief een plan om toeristen het ISS tot maximaal 30 dagen per keer te laten bezoeken. Afhankelijk van de interesse en beschikbaarheid van NASA’s twee mogelijke aanbieders: SpaceX en Boeing zouden vluchten met ruimtetoeristen al in 2020 kunnen beginnen.

Zowel SpaceX en Boeing waren al bevoegd om passagiers die geen astronaut zijn naar de ruimte te vervoeren, maar er waren geen officiële beleidsregels die deze passagiers toestemming gaven om tijd door te brengen in het ISS. In 2000 werd het ISS al bezocht door zeven ruimtetoeristen. Die werden echter naar het ruimtestation gebracht door de Russen, die het station eveneens exploiteren. Nasa zei toen nog dat het niet geïnteresseerd was in het uitbouwen van ruimtetoerisme.

Voor de lancering zullen potentiële ruimtetoeristen een training moeten volgen. Zowel Boeing als SapceX kunnen tot zeven passagiers vervoeren, waarvan maximaal vier plekken bezet zijn door NASA.

Er hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje hangt aan deze “vakantiebestemming”. NASA’s Chief Financial Officer Jim DeWit laat weten dat een ticket naar het ISS  zo’n 58 miljoen dollar (51 miljoen euro) kost en daar komen de verblijfskosten; kosten voor voeding, lucht, medicatie en fitness nog eens bovenop. Per nacht moet daarvoor 35 duizend dollar worden betaald, met een maximum van 30 nachten.  De eerste reizen zullen, voor degenen die het zich kunnen veroorloven, slechts twee keer per jaar plaatsvinden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X