Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Vleesetende geslachtziekte na vrijpartij

Geplaatst

op

door

Een vrouw uit Davenport, het Verenigd Koningkrijk heeft een zeldzame seksueel overdraagbare aandoening opgelopen tijdens een vrijpartij.

Het Brits meisje met een leeftijd tussen 15 en 25 jaar heeft een vleesetende geslachtsziekte opgelopen en is er het afgelopen jaar, net als twee Britse mannen mee gediagnosticeerd. Het gaat om de tropische ziekte Granuloma inguinale of Donovanosis en het is de eerste keer dat de ziekte in het Verenigd Koninkrijk wordt vastgesteld. Volgens het Engelse Institute for Sexual Health komen er jaarlijks wereldwijd slechts enkele tientallen gevallen voor van de soa. De ziekte komt vaker voor in gebieden ver buiten Europa, zoals India, centraal Australie en Zuidelijk Afrika.

Na besmetting met de bacterie veranderen de geslachtsdelen in “vleesetende zweren”. Het begint met pijnlijke zweren, die onbehandeld permanente schade achterlaten. Denk dan aan verkleuringen, verdwenen vlees en andere schade aan de geslachtsdelen. Onbehandeld is de ziekte zelfs dodelijk en kan ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals je mond neus of borst.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dennis

Toch zijn er mensen die zonder condoom willen vrijen. vrij veilig. ik moet er niet aan denken dat iets me opvreet van binnen.
10 minuten plezier en dan jaren ziek. gelukkig zijn er condooms.
vrij veilig. na dit gelezen te hebben,zal ik nu niet met 1 condoom op zak lopen maar met 2Advertentie

Opmerkelijk

Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden door team van 100 experts

Geplaatst

op

door

In het Great Ormond Street-ziekenhuis in Londen zijn chirurgen er na meerdere zware operaties in geslaagd om de Siamese tweeling Marwa en Safa van tweeënhalf jaar succesvol te scheiden. De tweejarige meisjes uit Pakistan waren met hun schedel en bloedvaten aan elkaar vergroeid. 

De operaties waren echter niet zonder risico. De operaties verliepen op sommige momenten moeizaam en er werd zelfs even gevreesd voor het leven van de jonge tweeling. Tijdens een van de operaties ontstond er een bloedklonter in de nek van Safa. De bloedsomloop raakte daardoor verstoord en toen ze veel bloed verloor, vreesden de dokters  even dat ze Safa zouden verliezen. Uiteindelijk slaagden ze erin een nieuwe ader te verbinden waardoor ze er weer bovenop kwam. Als gevolg daarvan kreeg Marwa enkele uren later een hartstilstand, maar ze kon succesvol worden gereanimeerd.

De uiteindelijke operaties duurden samen 50 uur en werden door vier teams van minstens 25 specialisten gedaan. De uiterst kostbare ingrepen werd betaald door een anonieme sponsor.

De tweeling mocht op 1 juli het ziekenhuis in Londen verlaten. Ze krijgen nu dagelijks fysiotherapie en er staat hen een lange revalidatie te wachten. Toch zijn de dokters positief dat de meisjes een relatief normaal en gezond leven zullen kunnen leiden.

“Ze zullen vele uitdagingen krijgen, maar we zijn ervan overtuigd dat ze een gelukkig en actief leven gaan leiden”, aldus het team van experts in een verklaring.

Lees verder

Opmerkelijk

Spaanse politie arresteert smokkelaar met halve kilo coke onder zijn pruik

Geplaatst

op

door

Een Colombiaanse man is in Spanje aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij had meer dan een halve kilo cocaïne verstopt op een plek waarvan hij dacht dat het de douane misschien niet zou opvallen.

Op het vliegveld van Barcelona trok de man niet alleen de aandacht met zijn nerveuze gedrag, maar ook door de nogal bijzondere vorm van zijn pruik. Toen douaniers hem vroegen om die af te zetten, bleek al snel waarom. De man had een pakket met ruim 500 gram cocaïne op zijn hoofd geplakt, ter waarde van 30.000 euro.

Spanje is een belangrijke toegangspoort voor cocaïne naar Europa, voornamelijk uit Colombia. Smokkelaars bedenken vaak creatieve methoden om drugs voorbij de Spaanse douane te krijgen, al is het vaak zonder succes. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X