Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Vleesetende geslachtziekte na vrijpartij

Geplaatst

op

door

Een vrouw uit Davenport, het Verenigd Koningkrijk heeft een zeldzame seksueel overdraagbare aandoening opgelopen tijdens een vrijpartij.

Het Brits meisje met een leeftijd tussen 15 en 25 jaar heeft een vleesetende geslachtsziekte opgelopen en is er het afgelopen jaar, net als twee Britse mannen mee gediagnosticeerd. Het gaat om de tropische ziekte Granuloma inguinale of Donovanosis en het is de eerste keer dat de ziekte in het Verenigd Koninkrijk wordt vastgesteld. Volgens het Engelse Institute for Sexual Health komen er jaarlijks wereldwijd slechts enkele tientallen gevallen voor van de soa. De ziekte komt vaker voor in gebieden ver buiten Europa, zoals India, centraal Australie en Zuidelijk Afrika.

Na besmetting met de bacterie veranderen de geslachtsdelen in “vleesetende zweren”. Het begint met pijnlijke zweren, die onbehandeld permanente schade achterlaten. Denk dan aan verkleuringen, verdwenen vlees en andere schade aan de geslachtsdelen. Onbehandeld is de ziekte zelfs dodelijk en kan ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals je mond neus of borst.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dennis

Toch zijn er mensen die zonder condoom willen vrijen. vrij veilig. ik moet er niet aan denken dat iets me opvreet van binnen.
10 minuten plezier en dan jaren ziek. gelukkig zijn er condooms.
vrij veilig. na dit gelezen te hebben,zal ik nu niet met 1 condoom op zak lopen maar met 2Advertentie

Opmerkelijk

Meest vruchtbare vrouw ter wereld kan en mag geen kinderen meer krijgen

Geplaatst

op

door

Een Oegandese vrouw mag van dokters geen kinderen meer krijgen, waardoor gynaecologen stappen hebben ondernomen om dat onmogelijk te maken. Mariam Nabatanzi (39) beviel op haar dertiende van haar eerste baby en heeft intussen een gigantische kroost met 38 monden die ze moet voeden. Nu is haar “baarmoeder geknipt” waardoor nieuwe zwangerschappen onmogelijk moeten zijn.

Nabatanzi trouwde op haar twaalfde en beviel van haar eerste kind toen ze amper dertien was. De vrouw beviel daarna nog talloze keren, waarbij ze ook enkele tweelingen kreeg. De Oegandese kreeg dan ook de titel ‘meest vruchtbare vrouw ter wereld’ nadat ze 44 kinderen op de wereld had gezet. Ze kreeg onder meer drie keer een vierling, vier keer een drieling en zes keer een tweeling.

Dokters ontdekten al snel dat Nabatanzi aan een zeldzame genetische aandoening leed, waardoor ze meerdere eieren per cyclus produceerde en zonder veel moeite zwanger werd. Op haar 23ste had ze al 25 kinderen en smeekte ze dokters om haar te helpen. Geneesmiddelen zoals de pil zouden weinig soelaas brengen, aldus gynaecologen, door haar groter dan normale eierstokken. De vrouw bleef dus maar zwanger worden en kinderen krijgen.

Tijdens haar laatste zwangerschap – voor de zesde keer een tweeling – liep het echter mis. Haar echtgenoot had haar intussen verlaten, waardoor ze er alleen voor stond. Tijdens de bevalling sloeg het noodlot toe en werd één van de baby’s doodgeboren. Toen besefte Nabatanzi dat ze een blijvende oplossing moest zoeken voor het probleem. Daar waren dokters het mee eens: een nieuwe zwangerschap zou niet alleen gevaarlijk zijn voor het kind, maar ook voor de moeder.

Dokters zouden daar nu in geslaagd zijn, waardoor de moeder van 38 kinderen – zes van de 44 stierven een vroegtijdige dood – zich nu kan toeleggen op haar reusachtige kroost. Nabatanzi zei in april tegen persagentschap Reutersdat het niet altijd makkelijk is om haar gezin te onderhouden. Vooral niet als er enkele kinderen ziek worden of als er hogere kosten moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld voor onderwijs.

De kranige moeder werkt onder meer als kapper en binnenhuisarchitecte om eten op tafel te kunnen zetten. De alleenstaande Nabatanzi verkoopt ook zelfgestookte gin en kruidendrankjes om een centje bij te verdienen. Voor de dagelijkse verzorging van de jongere kinderen, kan ze ook rekenen op haar zoons en dochters die al iets ouder zijn.

Lees verder

Opmerkelijk

Slowaak op familiebezoek eindigt in Rotterdam in plaats van Rotherham

Geplaatst

op

door

Een man uit Slowakije meldde zich woensdagavond op het politiebureau in Rotterdam. Hij was op weg naar zijn moeder in het Engelse plaatsje Rotherham, maar kocht per ongeluk een kaartje naar Rotterdam.

De man sprak geen Nederlands of Engels en had geen geld of andere middelen bij zich, schrijft de politie op Twitter.

Er werd besloten hem niet aan zijn lot over te laten en voor woensdagnacht noodopvang te regelen.

De politie brengt de Slowaak donderdag in contact met een stichting die hem moet helpen om alsnog zijn moeder in Rotherham te bereiken.

Lees verder

Meest gelezen

X