Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

van MC Donalds medewerker tot Miljonair

Geplaatst

op

Bijna iedereen heeft wel eens gedroomd van veel geld. Sommigen denken daarbij ook aan het hebben van een mooie auto. De Britse tiener Robert Mfune slaagde er als tiener al in drie droom werkelijkheid te laten worden: op zijn achttiende kocht hij al een Bentley. Dat melden Britse media.

VAN LOOPJONGEN TOT MILJONAIR
Mfune was zestien jaar toen begon met twee parttime baantjes, de ene bij McDonalds en de andere als loopjongen bij een financiële onderneming. Dat tweede bijbaantje hielp hem miljonair te worden: „Als loopjongen moest ik wat dingetjes leren, omdat ik me altijd in een omgeving met goed geïnformeerde mensen bevond. Met de dingen die ik daar leerde, ging ik thuis zelf op onderzoek uit”, vertelt hij.

De tiener zag het als een manier om zichzelf verder te ontwikkelen: „Toen ik 17 was begon ik met beleggen met een rekening op naam van mijn moeder, omdat ik zelf nog te jong was. Er kwam een punt waarop ze zei dat ik ermee moest stoppen.” Op zijn achttiende opende Mfune zijn eigen rekening en ging hij verder met beleggen.

PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: Robert and his mum, Susan Mfune.) - A teenage trader swapped shifts at the golden arches for a one-of-a-kind gold supercar after working his way up from water boy to millionaire trader. When Robert Mfune of Southampton turned 16 years of age he worked at McDonalds and ran errands for binary traders all while still at college. By the time Robert passed his A Levels with grades AAB, he was a Bentley owning millionaire who had only just stopped serving Big Macs. SEE CATERS COPY.

GOUDEN BENTLEY
Dat deed hij zo succesvol dat hij nu de eigenaar is van verschillende koffiehuizen en woningen in Engeland en Zuid-Afrika, zijn moederland. Al op zijn 18de kocht Mfune een Bentley: „Toen ik 19 was besloot ik om hem goud te laten spuiten. Ik was van plan elk jaar een andere auto te kopen, maar besloot mijn Bentley gewoon een ander uiterlijk te geven. Niemand heeft dit, dit is de enige in het land.”

Moeder Susan is uiteraard ontzettend trots op haar zoon, maar vindt de nieuwe auto maar niks: „Het is te opzichtig, misschien ben ik ouderwets, maar ik snap gewoon niet waarom je het goud zou laten spuiten. Zilver was al prima. Ik zou deze auto niet kopen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opmerkelijk

Moeder vergeet haar baby op luchthaven, vliegtuig keert terug

Geplaatst

op

Een luchtverkeersleider uit Saoedi-Arabië wist niet wat hij hoorde toen een piloot contact probeerde te maken. “Verzoek tot terugkeer”, zei de piloot. “Een passagier is haar baby vergeten in de wachtruimte van de vertrekhal.”

Het vliegtuig was net opgestegen vanuit de Saoedische stad Djebba en was op weg naar Kuala Lumpur. Alles leek goed te gaan, totdat een moeder erachter kwam dat ze haar baby was vergeten op de luchthaven.

Normaal keert een vliegtuig alleen om tijdens een acute noodsituatie. Maar dit keer wilde de piloot toch een uitzondering maken. Hij nam daarom contact op met de luchtverkeersleiding op de luchthaven. Hoe het nu met de baby en haar moeder gaat, is niet bekendgemaakt.

ANP

Lees verder

Opmerkelijk

Spanjaard (26) eet met hond eigen moeder op

Geplaatst

op

Een 26-jarige Spanjaard is in Madrid opgepakt wegens kannibalisme. Volgens de Spaanse krant El País vermoordde Alberto Sánchez Gómez zijn eigen moeder, hakte hij het lichaam in stukken en at haar vervolgens op. Ook voerde hij stukken van het lichaam van zijn moeder aan de hond. Het weerzinwekkende tafereel vond plaats op de bovenverdieping in zijn eigen huis. De kannibaal bewaarde de stukken van het lichaam van zijn moeder in verschillende bakken. Toen de man werd ontdekt, bekende hij. Volgens de krant was het in de buurt bekend dat de zoon zijn eigen moeder mishandelde. Als er werd gevraagd naar haar blauwe plekken, zou de vrouw hebben gezegd dat dit kwam doordat ze was gevallen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen