Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

van MC Donalds medewerker tot Miljonair

Geplaatst

op

door

Bijna iedereen heeft wel eens gedroomd van veel geld. Sommigen denken daarbij ook aan het hebben van een mooie auto. De Britse tiener Robert Mfune slaagde er als tiener al in drie droom werkelijkheid te laten worden: op zijn achttiende kocht hij al een Bentley. Dat melden Britse media.

VAN LOOPJONGEN TOT MILJONAIR
Mfune was zestien jaar toen begon met twee parttime baantjes, de ene bij McDonalds en de andere als loopjongen bij een financiële onderneming. Dat tweede bijbaantje hielp hem miljonair te worden: „Als loopjongen moest ik wat dingetjes leren, omdat ik me altijd in een omgeving met goed geïnformeerde mensen bevond. Met de dingen die ik daar leerde, ging ik thuis zelf op onderzoek uit”, vertelt hij.

De tiener zag het als een manier om zichzelf verder te ontwikkelen: „Toen ik 17 was begon ik met beleggen met een rekening op naam van mijn moeder, omdat ik zelf nog te jong was. Er kwam een punt waarop ze zei dat ik ermee moest stoppen.” Op zijn achttiende opende Mfune zijn eigen rekening en ging hij verder met beleggen.

PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: Robert and his mum, Susan Mfune.) - A teenage trader swapped shifts at the golden arches for a one-of-a-kind gold supercar after working his way up from water boy to millionaire trader. When Robert Mfune of Southampton turned 16 years of age he worked at McDonalds and ran errands for binary traders all while still at college. By the time Robert passed his A Levels with grades AAB, he was a Bentley owning millionaire who had only just stopped serving Big Macs. SEE CATERS COPY.

GOUDEN BENTLEY
Dat deed hij zo succesvol dat hij nu de eigenaar is van verschillende koffiehuizen en woningen in Engeland en Zuid-Afrika, zijn moederland. Al op zijn 18de kocht Mfune een Bentley: „Toen ik 19 was besloot ik om hem goud te laten spuiten. Ik was van plan elk jaar een andere auto te kopen, maar besloot mijn Bentley gewoon een ander uiterlijk te geven. Niemand heeft dit, dit is de enige in het land.”

Moeder Susan is uiteraard ontzettend trots op haar zoon, maar vindt de nieuwe auto maar niks: „Het is te opzichtig, misschien ben ik ouderwets, maar ik snap gewoon niet waarom je het goud zou laten spuiten. Zilver was al prima. Ik zou deze auto niet kopen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Opmerkelijk

Motorrijder rijdt 216 km/u op snelweg

Geplaatst

op

door

Een motorrijder is aangehouden, omdat hij 216 kilometer per uur op de A270 bij Nuenen reed.

De politie heeft de rijbewijs van de 26-jarige man ingenomen, hij reed 116 kilometer per uur te hard. Vier andere bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden.

Lees verder

Opmerkelijk

Motorrijder met twee kinderen achterop scheurt met 115 km/u over de weg

Geplaatst

op

door

Agenten hebben in Rotterdam een motorrijder aan de kant gezet die met twee kinderen achterop met 115 kilometer per uur over de weg scheurde.
De man werd zondag met zijn driewielmotor op de Bosdreef betrapt. Op die weg mag maximaal 70 worden gereden, aldus de politie maandag.

Hij had zijn beide kinderen van 13 en 9 jaar op die plek laten plaats nemen. Zij droegen evenals hun 42-jarige vader een joggingpak in plaats beschermende kleding. Het meisje had bovendien een niet-goedgekeurde helm op die haar veel te groot was. “Echt levensgevaarlijk,” aldus de politie.

De vader reageerde vol onbegrip toen de agenten hem aanspraken; hij vond het allemaal maar onzin. De man kreeg bekeuringen voor te hard rijden en het rijden met te veel personen op de motor. Omdat hij zijn rijbewijs niet kon laten zien, kreeg hij er nog een prent bij.

ANP

Lees verder

Meest gelezen