Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

van MC Donalds medewerker tot Miljonair

Geplaatst

op

Bijna iedereen heeft wel eens gedroomd van veel geld. Sommigen denken daarbij ook aan het hebben van een mooie auto. De Britse tiener Robert Mfune slaagde er als tiener al in drie droom werkelijkheid te laten worden: op zijn achttiende kocht hij al een Bentley. Dat melden Britse media.

VAN LOOPJONGEN TOT MILJONAIR
Mfune was zestien jaar toen begon met twee parttime baantjes, de ene bij McDonalds en de andere als loopjongen bij een financiële onderneming. Dat tweede bijbaantje hielp hem miljonair te worden: „Als loopjongen moest ik wat dingetjes leren, omdat ik me altijd in een omgeving met goed geïnformeerde mensen bevond. Met de dingen die ik daar leerde, ging ik thuis zelf op onderzoek uit”, vertelt hij.

De tiener zag het als een manier om zichzelf verder te ontwikkelen: „Toen ik 17 was begon ik met beleggen met een rekening op naam van mijn moeder, omdat ik zelf nog te jong was. Er kwam een punt waarop ze zei dat ik ermee moest stoppen.” Op zijn achttiende opende Mfune zijn eigen rekening en ging hij verder met beleggen.

PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: Robert and his mum, Susan Mfune.) - A teenage trader swapped shifts at the golden arches for a one-of-a-kind gold supercar after working his way up from water boy to millionaire trader. When Robert Mfune of Southampton turned 16 years of age he worked at McDonalds and ran errands for binary traders all while still at college. By the time Robert passed his A Levels with grades AAB, he was a Bentley owning millionaire who had only just stopped serving Big Macs. SEE CATERS COPY.

GOUDEN BENTLEY
Dat deed hij zo succesvol dat hij nu de eigenaar is van verschillende koffiehuizen en woningen in Engeland en Zuid-Afrika, zijn moederland. Al op zijn 18de kocht Mfune een Bentley: „Toen ik 19 was besloot ik om hem goud te laten spuiten. Ik was van plan elk jaar een andere auto te kopen, maar besloot mijn Bentley gewoon een ander uiterlijk te geven. Niemand heeft dit, dit is de enige in het land.”

Moeder Susan is uiteraard ontzettend trots op haar zoon, maar vindt de nieuwe auto maar niks: „Het is te opzichtig, misschien ben ik ouderwets, maar ik snap gewoon niet waarom je het goud zou laten spuiten. Zilver was al prima. Ik zou deze auto niet kopen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opmerkelijk

Kat neemt plastic tas vol drugs mee naar baasje

Geplaatst

op

By

Een kat in de Engelse plaats Bristol heeft in de nacht van zondag op maandag een plastic tas vol drugs meegenomen naar zijn baasje.

De kat viel naast de tas in slaap op het bed van zijn baasje, meldt de Britse krant Metro. De eigenaar ontdekte de drugs ‘s ochtends en schakelde daarna direct de politie in.

In de zak lagen dertig kleine verpakkingen met daarin vermoedelijk cocaïne en heroïne. Onderzoek moet uitwijzen om wat voor drugs het precies gaat. Het is vooralsnog onduidelijk waar de drugs vandaan komen.

De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Lees verder

Opmerkelijk

87-jarige man zoekt werk om vrouw te ondersteunen

Geplaatst

op

By

87-jarige Robert zoekt een baan om de zorgkosten van zijn vrouw te betalen.

Robert Blocksom heeft zijn huis, trailer en enkele andere persoonlijke bezittingen al verkocht en nu is hij op zoek naar inkomen, vertelde de 87-jarige gepensioneerde aan WEWS. Maar hij is niet alleen op zoek naar een baan, het liefst gaat hij ergens als vrachtwagenchauffeur aan de slag.  “Ik heb altijd van autorijden gehouden, dus ik dacht dat ik graag wat geld zou willen verdienen met rijden,” vertelde hij aan WEWS. “Dat zou de beste manier zijn om het te doen.” Hij is op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur terwijl hij worstelt om de medische rekeningen van zijn zieke vrouw in Ohio te betalen.

“Ik heb een beetje van alles, maar meestal kan ik niet goed lopen, en ik heb borstkanker gehad”, vertelde de vrouw van Blocksom, Jelaine. “Ik ben net gediagnosticeerd met astma, dus ik heb problemen met ademhalen. Ik was vorige maand twee keer in het ziekenhuis. Dus het lijkt erop dat alles afneemt. ‘

Eerder dit jaar, in juni, vertelde Blocksom The Washington Post dat een vrachtwagenbedrijf dat “wanhopig op zoek is naar arbeiders” hem voor $ 50.000 per jaar zou inhuren als hij zijn commercieel rijbewijs zou halen. Hij zou een vrachtwagen met 18 wielen door de VS moeten rijden voor een jaar, volgens de Post. “Hoe meer ik erover nadenk, het zou moeilijk zijn om van maandag tot en met vrijdag op de weg te zijn”, vertelde hij de krant, eraan toevoegend dat hij niet zoveel tijd van Jelaine weg wilde blijven.

Nu, een paar maanden later, vertelde Blocksom aan People dat hij in september commerciële rij-lessen gaat volgen, zodat hij kan helpen de medische rekeningen van zijn vrouw te betalen. Hij zei dat hij hoopt op lokaal blijven en alleen in het weekend werkt, zodat hij zijn vrouw nog steeds kan helpen in hun appartement. “Ik geloof dat ik dit vrij goed kan doen,” zei hij tegen WEWS, “en het zou een leuke uitdaging zijn en het zou leuk zijn.”

Jelaine wil echter dat haar man niet met pensioen hoeft te gaan om chauffeur te worden. “Ik hoop dat hij dat niet hoeft te doen, maar hij ziet dat als een uitweg”, vertelde ze aan People. “Het is moeilijk, zeker, maar het is moeilijker voor hem omdat hij voor mij en het huis zorgt. Ik kan alleen maar zijn maaltijden voor hem maken! ‘ Maar Blocksom is niet de enige.

In de afgelopen twaalf maanden werkten 255.000 Amerikanen die 85 jaar of ouder waren, volgens de Post. “Ze doen allerlei klusjes  van bewakers, boeren en veeboeren, zelfs truckers”, meldde de Post. Vanaf de telling van 2016 waren er volgens de krant 1.000 tot 3.000 vrachtwagenchauffeurs in de Verenigde Staten die minstens 85 jaar oud zijn.

Een vrouw over het verhaal van Blocksom hoorde, is een fondsenwervingspagina van GoFundMe gestart voor de medische rekeningen van de familie. Ze zei in een update dat ze contact opnemen met de Blocksoms, kan ze hun rekening kon koppelen aan het geld dat werd opgehaald. Bijna $ 15.000 is verhoogd vanaf 15.00 uur. Donderdag.

Lees verder

Meest gelezen