Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Man (70) berooft bank – Liever in de cel dan thuis

Geplaatst

op

door

De 70-jarige Lawrence Ripple heeft in de Amerikaanse staat Kansas een bank beroofd en zichzelf daarna bij de politie aangegeven. Ripple zei tegen de politie dat hij gearresteerd wilde worden zodat hij weg kon bij zijn vrouw.

Ripple beroofde de bank op 2 september, 2016. Hij gaf een bankmedewerker een briefje waarop geschreven stond dat hij geld eiste en dat hij een wapen had. De medewerker gaf hem 3000 dollar. In plaats van te vluchten nam de man echter plaats in de lobby van de bank en wachtte hij op de gealarmeerde politie.

Toen de politie kwam zei hij tegen de agenten dat hij de man was die ze moesten hebben. Hij zou eerder die dag ruzie met zijn vrouw hebben gehad en hij had haar een briefje geschreven dat hij liever de cel in ging dan naar huis. Hij wilde niet langer in zijn huidige thuissituatie blijven.

Ripple kan voor zijn daad twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Zijn vrouw bracht hem gisteren wel nog naar de rechtbank.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Kees

hij was zijn vrouw meer dan zat. hij had ook een ziekenhuis kunnen kiezen door op straat te gaan liggen. de ambulance neemt hem mee. en heeft hij rust zolang hij ziek speelt en ze geen oorzaak vinden. nu zit hij gevangen .en wie weet in zn bil gepakt

Kenneth Vers Babel

Had de goede man maar naar Paul Simon geluisterd: “There are Sixty ways to leave your lover”

Ronny

de goede man heeft geen leven meer en zal hopen dat de dag des oordeel vandaag komt.Advertentie

Opmerkelijk

Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden door team van 100 experts

Geplaatst

op

door

In het Great Ormond Street-ziekenhuis in Londen zijn chirurgen er na meerdere zware operaties in geslaagd om de Siamese tweeling Marwa en Safa van tweeënhalf jaar succesvol te scheiden. De tweejarige meisjes uit Pakistan waren met hun schedel en bloedvaten aan elkaar vergroeid. 

De operaties waren echter niet zonder risico. De operaties verliepen op sommige momenten moeizaam en er werd zelfs even gevreesd voor het leven van de jonge tweeling. Tijdens een van de operaties ontstond er een bloedklonter in de nek van Safa. De bloedsomloop raakte daardoor verstoord en toen ze veel bloed verloor, vreesden de dokters  even dat ze Safa zouden verliezen. Uiteindelijk slaagden ze erin een nieuwe ader te verbinden waardoor ze er weer bovenop kwam. Als gevolg daarvan kreeg Marwa enkele uren later een hartstilstand, maar ze kon succesvol worden gereanimeerd.

De uiteindelijke operaties duurden samen 50 uur en werden door vier teams van minstens 25 specialisten gedaan. De uiterst kostbare ingrepen werd betaald door een anonieme sponsor.

De tweeling mocht op 1 juli het ziekenhuis in Londen verlaten. Ze krijgen nu dagelijks fysiotherapie en er staat hen een lange revalidatie te wachten. Toch zijn de dokters positief dat de meisjes een relatief normaal en gezond leven zullen kunnen leiden.

“Ze zullen vele uitdagingen krijgen, maar we zijn ervan overtuigd dat ze een gelukkig en actief leven gaan leiden”, aldus het team van experts in een verklaring.

Lees verder

Opmerkelijk

Spaanse politie arresteert smokkelaar met halve kilo coke onder zijn pruik

Geplaatst

op

door

Een Colombiaanse man is in Spanje aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij had meer dan een halve kilo cocaïne verstopt op een plek waarvan hij dacht dat het de douane misschien niet zou opvallen.

Op het vliegveld van Barcelona trok de man niet alleen de aandacht met zijn nerveuze gedrag, maar ook door de nogal bijzondere vorm van zijn pruik. Toen douaniers hem vroegen om die af te zetten, bleek al snel waarom. De man had een pakket met ruim 500 gram cocaïne op zijn hoofd geplakt, ter waarde van 30.000 euro.

Spanje is een belangrijke toegangspoort voor cocaïne naar Europa, voornamelijk uit Colombia. Smokkelaars bedenken vaak creatieve methoden om drugs voorbij de Spaanse douane te krijgen, al is het vaak zonder succes. 

Lees verder

Meest gelezen

X