Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Bevallen in het vliegtuig kost nieuwe ouders 9.800 euro

Geplaatst

op

Erik Kok uit Heerhugowaard en zijn Filipijnse vriendin Mary Rose zijn de trotse ouders van een nieuwe baby geworden. Mary beviel deze week in het vliegtuig onderweg naar Hong Kong. Vlak voor de landing in Hong Kong moest ze nodig naar het toilet en beviel daar van haar zoontje Skylar Henry Cathro. “Opeens was daar het hoofdje. Binnen drie minuten was de baby er helemaal uit”, zei haar vriend Erik. 

Erik Kok uit Heerhugowaard en zijn Filipijnse vriendin Mary Rose (20) zijn flink van hun roze wolk gevallen na de niet alledaagse geboorte van hun zoon. Reden: een ziekenhuisrekening van 90.000 Hong Kong Dollar, wat neerkomt op ruim 9.800 euro.

De kersverse moeder is verzekerd, maar haar Zwitserse zorgverzekering dekt de bevalling niet. “Ze was 31 weken zwanger, dan mag je gewoon vliegen en verwacht je niet dat je gaat bevallen”, zegt Erik. “Dat ze zo vroeg ging bevallen hadden wij ook niet zien aankomen.” Volgens Erik had Mary Rose een doktersverklaring om te mogen vliegen.

Via de ambassade en de vliegmaatschappij wordt er gezocht naar oplossingen.”De Filipijnse ambassade probeert nu een deel van te rekening af te krijgen. Ook zijn we in gesprek met Cathay Pacific, de vliegtuigmaatschappij. We hebben ons kindje zelfs naar ze vernoemd. Misschien kunnen ze iets voor ons betekenen.” De vliegtuigmaatschappij  heeft wel aangeboden om de jonge moeder business class naar de Filipijnen te vliegen. Maar eerst moeten we ook nog een geboorteakte voor de kleine regelen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opmerkelijk

Vrouw (80) rijdt al 60 jaar zonder rijbewijs

Geplaatst

op

Een 80-jarige vrouw heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Woensdag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.

Tijdens een controle in het Groningse plaatsje Beerta werd de automobiliste op de bon geslingerd voor het niet dragen van haar autogordel, twitterde de wijkagent.

Hierbij kon ze geen rijbewijs tonen. ”Ik rijd al zestig jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd” zei ze, aldus de agent.

ANP

Lees verder

Opmerkelijk

Vrouw valt in een 4 meter diepe zinkgat

Geplaatst

op

In het Groningse Ten Boer is een vrouw in een zinkgat van zo’n 4 meter diep gevallen. Op een oprit van een woning aan de Hendrik Westerstraat ontstond, door een nog onbekende oorzaak het zinkgat.
Omstanders hebben de vrouw uit de gat gehaald en voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Meest gelezen