Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Bevallen in het vliegtuig kost nieuwe ouders 9.800 euro

Geplaatst

op

Erik Kok uit Heerhugowaard en zijn Filipijnse vriendin Mary Rose zijn de trotse ouders van een nieuwe baby geworden. Mary beviel deze week in het vliegtuig onderweg naar Hong Kong. Vlak voor de landing in Hong Kong moest ze nodig naar het toilet en beviel daar van haar zoontje Skylar Henry Cathro. “Opeens was daar het hoofdje. Binnen drie minuten was de baby er helemaal uit”, zei haar vriend Erik. 

Erik Kok uit Heerhugowaard en zijn Filipijnse vriendin Mary Rose (20) zijn flink van hun roze wolk gevallen na de niet alledaagse geboorte van hun zoon. Reden: een ziekenhuisrekening van 90.000 Hong Kong Dollar, wat neerkomt op ruim 9.800 euro.

De kersverse moeder is verzekerd, maar haar Zwitserse zorgverzekering dekt de bevalling niet. “Ze was 31 weken zwanger, dan mag je gewoon vliegen en verwacht je niet dat je gaat bevallen”, zegt Erik. “Dat ze zo vroeg ging bevallen hadden wij ook niet zien aankomen.” Volgens Erik had Mary Rose een doktersverklaring om te mogen vliegen.

Via de ambassade en de vliegmaatschappij wordt er gezocht naar oplossingen.”De Filipijnse ambassade probeert nu een deel van te rekening af te krijgen. Ook zijn we in gesprek met Cathay Pacific, de vliegtuigmaatschappij. We hebben ons kindje zelfs naar ze vernoemd. Misschien kunnen ze iets voor ons betekenen.” De vliegtuigmaatschappij  heeft wel aangeboden om de jonge moeder business class naar de Filipijnen te vliegen. Maar eerst moeten we ook nog een geboorteakte voor de kleine regelen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Opmerkelijk

Motorrijder met twee kinderen achterop scheurt met 115 km/u over de weg

Geplaatst

op

Agenten hebben in Rotterdam een motorrijder aan de kant gezet die met twee kinderen achterop met 115 kilometer per uur over de weg scheurde.
De man werd zondag met zijn driewielmotor op de Bosdreef betrapt. Op die weg mag maximaal 70 worden gereden, aldus de politie maandag.

Hij had zijn beide kinderen van 13 en 9 jaar op die plek laten plaats nemen. Zij droegen evenals hun 42-jarige vader een joggingpak in plaats beschermende kleding. Het meisje had bovendien een niet-goedgekeurde helm op die haar veel te groot was. “Echt levensgevaarlijk,” aldus de politie.

De vader reageerde vol onbegrip toen de agenten hem aanspraken; hij vond het allemaal maar onzin. De man kreeg bekeuringen voor te hard rijden en het rijden met te veel personen op de motor. Omdat hij zijn rijbewijs niet kon laten zien, kreeg hij er nog een prent bij.

ANP

Lees verder

Opmerkelijk

Ramptoerisme hindert de politie in Haags centrum

Geplaatst

op

Tot ontsteltenis van de politie hebben omstanders zondag iemand gefilmd die in het centrum van Den Haag zichzelf had verwond met een mes. De mensen hinderden tevens de toegesnelde hulpverleners. “In het publiek stonden kinderen en volwassenen de heftig bloedende man te filmen”, schrijft de politie op Instagram.

Om hulp te bieden aan het slachtoffer moest de politie de sirenes aanzetten, zodat de ramptoeristen aan de kant gingen. “Denkt u alsjeblieft na en geef de hulpverleners de ruimte en bedenk wat voor meerwaarde het heeft om zo’n incident te filmen”, aldus de politie. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen