Suriname ALTIJD Dichtbij

Opmerkelijk

Agenten lossen burenruzie op een bijzondere manier op.

Geplaatst

op

door

Twee wijkagenten in Rijswijk, hebben een burenruzie opgelost op een bijzondere manier.

Nadat de melding zaterdag was binnengekomen, gingen deze twee agenten op huisbezoek.
Er bleek ruzie te zijn ontstaan tussen twee dames, tijdens het in elkaar zetten van een Ikea-kastje.

De agenten Uzi Oz en Martien de Brabander twijfelde geen moment en boden aan om het kastje in elkaar
te zetten.

De wijkagent laat via twitter weten dat dit soort hulp er ook bij hoort.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
jan

dat moeten anderen doen. de politie is hard nodig op straat. lief bedoeld maar ik ben er niet mee eens want terwijl de agenten kasten in elkaar zetten word elders op straat iemand beroofd of wat aan gedaan waar deze 2 kunnen doen waarvoor ze betaald wordenAdvertentie

Opmerkelijk

WETSVOORSTEL IN VS: ‘STRAF DE OUDERS VAN PESTENDE KINDEREN’

Geplaatst

op

door

Ouders een boete geven wanneer hun kind andere kinderen pest? Zou dat werken? In Wisconsin Rapids in de Amerikaanse staat Wisconsin denken ze van wel.

Volgens een wetsvoorstel in die stad kunnen ouders, als alles doorgaat, een boete krijgen tot 313 dollar, ongeveer 278 euro.

In een andere stad, in dezelfde staat, werd in 2015 al een dergelijke wet aangenomen en in North Tonawanda, in de staat New York, riskeren ouders van pesters naast de boete zelfs een gevangenisstraf van vijftien dagen. Echter is het nog niet vaak voorgekomen en zijn er tot nu toe alleen waarschuwingen uitgedeeld.

Je kunt bij een  dergelijk wetsvoorstel je vraagtekens plaatsen. Want in hoeverre heeft of jouw kind pest te maken met jou? En hoeveel ouders zijn ervan op de hoogte dat hun kind een pestkop is? Daarbij: hoe valt dit te controleren? En áls je kind dan een pester blijkt, moet jij daar dan voor gestraft worden?

Lees verder

Opmerkelijk

In 2020 kun je als toerist met NASA mee de ruimte in

Geplaatst

op

door

Voor iedereen die altijd al een reis heeft willen maken naar de ruimte, over 2 jaar is het mogelijk.

NASA heeft onlangs plannen aangekondigd om meer commerciële activiteiten op het International Space Station (ISS) te ondersteunen, inclusief een plan om toeristen het ISS tot maximaal 30 dagen per keer te laten bezoeken. Afhankelijk van de interesse en beschikbaarheid van NASA’s twee mogelijke aanbieders: SpaceX en Boeing zouden vluchten met ruimtetoeristen al in 2020 kunnen beginnen.

Zowel SpaceX en Boeing waren al bevoegd om passagiers die geen astronaut zijn naar de ruimte te vervoeren, maar er waren geen officiële beleidsregels die deze passagiers toestemming gaven om tijd door te brengen in het ISS. In 2000 werd het ISS al bezocht door zeven ruimtetoeristen. Die werden echter naar het ruimtestation gebracht door de Russen, die het station eveneens exploiteren. Nasa zei toen nog dat het niet geïnteresseerd was in het uitbouwen van ruimtetoerisme.

Voor de lancering zullen potentiële ruimtetoeristen een training moeten volgen. Zowel Boeing als SapceX kunnen tot zeven passagiers vervoeren, waarvan maximaal vier plekken bezet zijn door NASA.

Er hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje hangt aan deze “vakantiebestemming”. NASA’s Chief Financial Officer Jim DeWit laat weten dat een ticket naar het ISS  zo’n 58 miljoen dollar (51 miljoen euro) kost en daar komen de verblijfskosten; kosten voor voeding, lucht, medicatie en fitness nog eens bovenop. Per nacht moet daarvoor 35 duizend dollar worden betaald, met een maximum van 30 nachten.  De eerste reizen zullen, voor degenen die het zich kunnen veroorloven, slechts twee keer per jaar plaatsvinden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X