Suriname ALTIJD Dichtbij

Ongecategoriseerd

President Bouterse roept partijen op reputatie ordelijke verkiezingen hoog te houden

Geplaatst

op

President Desi Bouterse

President Desi Bouterse heeft de samenleving vanavond toegesproken in verband met de algemene-, vrije- en geheime verkiezingen morgen. Hij doet een beroep op alle partijen en hun ondersteuners om de goede naam van het land hoog te houden. “Wij mogen onderling van mening verschillen maar wanneer het gaat om de stembusgang, bent U de baas. U bepaalt. Het gaat immers om vrije en geheime verkiezingen”, zegt het staatshoofd.

Vanuit de overheid blijven wij al het nodige doen om uw vrijheid van handelen en het geheim karakter te waarborgen. Niemand kan druk op U uitoefenen. Ook wat betreft COVID-19 zijn de nodige maatregelen getroffen om uw veiligheid te verzekeren”, zegt de regeringsleider.

Ons volkslied leert ons om op te staan. “Opo kondreman un opo”. Dit betekent dat wij allen samen, met de door u gekozen regering, de uitdagingen in ons land en in de wereld vastberaden tegemoet moeten treden. Dit moeten wij doen vanuit de grootst mogelijke eenheid. “Wans’ ope tata komopo, we mus’ seti kondre bun”.

Zoals alle 193 leden van de Verenigde Naties staat Suriname voor de uitdaging van een economische en een gezondheidscrisis die ongekend is in de geschiedenis van de mensheid.

Het gaat om een probleem dat ons allen raakt. Ik ben trots op U als samenleving dat U samen met de autoriteiten erin geslaagd bent om Suriname tot één van de drie landen in de wereld te maken waarin deze plaag geen ramp heeft veroorzaakt.

De economische klap die dit geeft, vereist van ons één ding: “Wij moeten samenwerken! Bouwend op eigen kracht zullen wij ervoor moeten zorgen dat de rijkdom uit de olievondsten duurzaam wordt ingezet. Het meest duurzame is de Surinaamse mens. Een goed gehuisveste, gezonde en geschoolde Surinamer die zichzelf ontplooit in dienst van zichzelf, zijn gezin en de samenleving. Bouwend op eigen kracht moeten wij relaties ontwikkelen met de wereld die bevorderlijk zijn voor onze duurzame ontwikkeling, nogmaals ‘wans ope tata komopo!

Wij kunnen alle stormen weerstaan als wij blijven werken vanuit de overtuiging dat de werkelijke macht bij ons volk ligt. Ik nodig U nogmaals uit deze macht morgen te tonen, in wijsheid, in rust, in vrede en met respect voor elkaars gezondheid. Gaat u morgen stemmen.

We hebben helaas één mensenleven te betreuren tijdens deze campagneperiode. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van het verkeersslachtoffer, als ook naar de A20. 

Op 26 mei zullen er mensen zijn die juichen en ook mensen die aangeslagen zijn. Dit is normaal. Maar één ding is hierbij zeker: bij elke uitslag zal Suriname gewonnen hebben. Het volk zal, zoals het democratisch hoort, gekozen hebben. Op 26 mei zullen daarom alle gelederen weer gesloten moeten zijn, om samen de opbouw van ons land ter hand te nemen.

Mag ik tenslotte onze gemeenschap, en in het bijzonder onze Moslim broeders en zusters, een hartelijk Ied Mubarak toewensen, aldus de president.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
×××
maandag 25 mei 2020 01:37

Netjes en heel veel respect voor zijn wijze woorden. God zagen u en behoeden u. Fijne dag morgen

Erica Badhu
maandag 25 mei 2020 02:11

Welterusten meneer president,slaap zachtAdvertentie

Ongecategoriseerd

Melkweg thuisbasis van 36 buitenaardse beschavingen

Geplaatst

op

De waarheid is daar: de Melkweg zou de thuisbasis kunnen zijn van 36 buitenaardse beschavingen, zeggen wetenschappers.

Het is een kosmische vraag die de mensheid generaties lang heeft beziggehouden: is er intelligent leven buiten onze planeet?

Er is nog steeds geen sluitend bewijs dat er buitenaardse wezens zijn, maar nieuw onderzoek wijst uit dat ons sterrenstelsel de thuisbasis kan zijn van 36 beschavingen op andere planeten.
De studie zegt dat als leven kan evolueren op andere aardachtige planeten, er drie dozijn intelligente beschavingen zouden kunnen bestaan ​​over de gehele Melkweg. Ze zouden ook in staat moeten zijn om signalen op dezelfde manier als mensen, in de ruimte uit te zenden.

Dit wordt door Christopher Conselice, een professor in astrofysica aan de Universiteit van Nottingham en co-auteur van het onderzoekspaper, gepubliceerd in het Astrophysical Journal, gedefinieerd als
dat het een intelligentie is die communiceert via, onder andere, technologie zoals radiogolven, lasers die de ruimte in worden gestuurd en optisch licht dat de ruimte in gaat ( zoals vanuit onze steden).

De bevindingen hangen af ​​van een aantal aannames. Conselice gaf aan dat de belangrijkste berekening inhoudt, dat we weten hoeveel sterren in onze melkweg oud genoeg zijn om leven te huisvesten.

We weten hoe het leven op aarde en in ons eigen zonnestelsel ontstaat. Ook weten we hoe lang het ontstaan ervan heeft geduurd. We weten wat voor soort metalliciteit – dat is het soort metalen- we hebben. En als gekeken wordt naar welke andere sterren in ons sterrenstelsel die eigenschappen hebben, kan het aantal makkelijk geraden worden.

Dus waarom hebben we nog niets van een ander leven gehoord? Dat is een tientallen jaren oude vraag, ook wel bekend als de Fermi-paradox.

Conselice vermoedt dat dit komt, omdat dit soort communicerende beschavingen zeer zeldzaam zijn en hun levensduur niet erg lang. Daardoor zijn deze nog niet gedetecteerd. En ze hebben ons niet kunnen detecteren, omdat we pas ongeveer 100 jaar licht, zoals radiogolven, in de Melkweg uitzenden – en 100 lichtjaren is hoe ver dat had kunnen reizen, maar dat is niet ver, aldus Conselice.
De planeten liggen namelijk zo ver weg, dat het duizenden jaren zou duren voordat radio-emissies van de aarde hen zouden bereiken.

Culturu.com

Lees verder

Ongecategoriseerd

1 miljoen euro voor voetbalster Ada Hegerberg

Geplaatst

op

Img B60042f19295 1

Ada Hegerberg voetbalster van Olympique Lyon heeft een lucratief contract mogen ondertekenen bij Sportmerk Nike. De Noorse voetbalster heeft zich voor 10 jaar vastgelegd aan Nike. Met deze sponsordeal is een bedrag van 1 miljoen euro wat de 24 jarige voetbalster op haar rekening kan bijschrijven.

Het is voor het eerst dat een voetbalster een dergelijk contract ondertekend bij het Amerikaans concern. Dit is een enorme boost voor Ada Hegerberg als voor het vrouwenvoetbal.

Neymar, Naomi Osaka, Kylian Mbappé, Ronaldo
Met het ondertekend contract zal Ada Hegerberg behoren tot een select groepje bij Nike. Nike heeft ook Neymar, LeBron James, Ronaldo, Kylian Mbappé, Naomi Osaka en Arena Williams al onder contract. Opmerkelijk is dat hetgeen wat Ada Hegerberg zal verdienen, een schijntje is in vergelijking met haar mannelijke collega’s.

Topscorer aller tijden

Ada Hegerberg is verheugd met haar contract en heeft haar doelen gesteld.
“Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Nike en ik hebben een gezamenlijk doel om de vrouwensport de komende jaren te promoten”, aldus Hegerberg.

De voetbalster won in 2018 als 1e vrouw de Gouden Bal voor de beste speelster van de wereld. Ada Hegerberg veroverde met Lyon 4 keer de titel in de Champions League, en is inmiddels topscorer aller tijden.

Img 6c9a10dda02b 1
Ada Hegerberg (Olympique Lyon)

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen