Suriname ALTIJD Dichtbij

Ongecategoriseerd

Melkweg thuisbasis van 36 buitenaardse beschavingen

Geplaatst

op

De waarheid is daar: de Melkweg zou de thuisbasis kunnen zijn van 36 buitenaardse beschavingen, zeggen wetenschappers.

Het is een kosmische vraag die de mensheid generaties lang heeft beziggehouden: is er intelligent leven buiten onze planeet?

Er is nog steeds geen sluitend bewijs dat er buitenaardse wezens zijn, maar nieuw onderzoek wijst uit dat ons sterrenstelsel de thuisbasis kan zijn van 36 beschavingen op andere planeten.
De studie zegt dat als leven kan evolueren op andere aardachtige planeten, er drie dozijn intelligente beschavingen zouden kunnen bestaan ​​over de gehele Melkweg. Ze zouden ook in staat moeten zijn om signalen op dezelfde manier als mensen, in de ruimte uit te zenden.

Dit wordt door Christopher Conselice, een professor in astrofysica aan de Universiteit van Nottingham en co-auteur van het onderzoekspaper, gepubliceerd in het Astrophysical Journal, gedefinieerd als
dat het een intelligentie is die communiceert via, onder andere, technologie zoals radiogolven, lasers die de ruimte in worden gestuurd en optisch licht dat de ruimte in gaat ( zoals vanuit onze steden).

De bevindingen hangen af ​​van een aantal aannames. Conselice gaf aan dat de belangrijkste berekening inhoudt, dat we weten hoeveel sterren in onze melkweg oud genoeg zijn om leven te huisvesten.

We weten hoe het leven op aarde en in ons eigen zonnestelsel ontstaat. Ook weten we hoe lang het ontstaan ervan heeft geduurd. We weten wat voor soort metalliciteit – dat is het soort metalen- we hebben. En als gekeken wordt naar welke andere sterren in ons sterrenstelsel die eigenschappen hebben, kan het aantal makkelijk geraden worden.

Dus waarom hebben we nog niets van een ander leven gehoord? Dat is een tientallen jaren oude vraag, ook wel bekend als de Fermi-paradox.

Conselice vermoedt dat dit komt, omdat dit soort communicerende beschavingen zeer zeldzaam zijn en hun levensduur niet erg lang. Daardoor zijn deze nog niet gedetecteerd. En ze hebben ons niet kunnen detecteren, omdat we pas ongeveer 100 jaar licht, zoals radiogolven, in de Melkweg uitzenden – en 100 lichtjaren is hoe ver dat had kunnen reizen, maar dat is niet ver, aldus Conselice.
De planeten liggen namelijk zo ver weg, dat het duizenden jaren zou duren voordat radio-emissies van de aarde hen zouden bereiken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Ongecategoriseerd

1 miljoen euro voor voetbalster Ada Hegerberg

Geplaatst

op

Img B60042f19295 1

Ada Hegerberg voetbalster van Olympique Lyon heeft een lucratief contract mogen ondertekenen bij Sportmerk Nike. De Noorse voetbalster heeft zich voor 10 jaar vastgelegd aan Nike. Met deze sponsordeal is een bedrag van 1 miljoen euro wat de 24 jarige voetbalster op haar rekening kan bijschrijven.

Het is voor het eerst dat een voetbalster een dergelijk contract ondertekend bij het Amerikaans concern. Dit is een enorme boost voor Ada Hegerberg als voor het vrouwenvoetbal.

Neymar, Naomi Osaka, Kylian Mbappé, Ronaldo
Met het ondertekend contract zal Ada Hegerberg behoren tot een select groepje bij Nike. Nike heeft ook Neymar, LeBron James, Ronaldo, Kylian Mbappé, Naomi Osaka en Arena Williams al onder contract. Opmerkelijk is dat hetgeen wat Ada Hegerberg zal verdienen, een schijntje is in vergelijking met haar mannelijke collega’s.

Topscorer aller tijden

Ada Hegerberg is verheugd met haar contract en heeft haar doelen gesteld.
“Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Nike en ik hebben een gezamenlijk doel om de vrouwensport de komende jaren te promoten”, aldus Hegerberg.

De voetbalster won in 2018 als 1e vrouw de Gouden Bal voor de beste speelster van de wereld. Ada Hegerberg veroverde met Lyon 4 keer de titel in de Champions League, en is inmiddels topscorer aller tijden.

Img 6c9a10dda02b 1
Ada Hegerberg (Olympique Lyon)

Culturu.com

Lees verder

Ongecategoriseerd

Waarom 100% cashloos betalen niet zal kunnen

Geplaatst

op

Papiergeld werd voor het eerst gebruikt in China gedurende de Tang-dynastie (618-907), om grote hoeveelheden zware koperen munten te vermijden bij grote transacties.

In het koninkrijk Lydië, gelegen in het huidige West-Turkije, werden rond 625 v. Chr. voor het eerst stukjes electrum van een instempeling voorzien, als garantie voor een bepaald gewicht. De munten moeten aanvankelijk bedoeld zijn geweest om militaire troepen mee te betalen en werden pas veel later gebruikt in de handel.

Wereldwijd zet de voortschrijdende digitalisering  in financiële sectoren, middels technologische innovatie, economieën onder druk om het gebruik van contant geld drastisch terug te brengen dan wel af te schaffen. De Covid-19 pandemie die momenteel de wereld terroriseert, heeft tevens de noodzaak  om contactloos te kunnen betalen, vergroot.  

Zijn alle groepen in de samenleving hiermee wel gebaat?

In maart van dit jaar gaf De Nederlandsche Bank ook aan dat contant geld nog steeds een belangrijk risicovrij betaalmiddel is dat de privacy garandeert. De bank is niet tegen een cashloze samenleving, maar vindt het belangrijk dat contanten beschikbaar blijven voor digitaal minder ontwikkelde groepen, zodat deze zelfstandig hun eigen financiën kunnen beheren.

Diegenen die niet over een bankrekening beschikken zullen in een cashloze samenleving ook worden uitgesloten.  

Wanneer systemen die electronisch betalen mogelijk maken, plat komen te liggen, kan een te grote afhankelijkheid van elektronisch betalen, catastrofisch blijken te zijn en moet men terug kunnen vallen op contant geld. Als contant betalen op die momenten niet mogelijk is zal de handel tevens inkomsten mislopen.

Onderzoeken hebben verder uitgewezen dat lager opgeleiden en 65-plussers de voorkeur geven aan contant betalen. Ook mensen met een beperkt budget en kleinverdieners prefereren contant betalen om zo controle op hun bestedingspatroon te kunnen hebben. 

Er moet tevens rekening worden gehouden met het feit dat alternatieve betaalmethodes zich snel ontwikkelen en dat zowel klanten als ondernemers daar aan moeten wennen.

Uber, de uitvinder van digitale taxiritten, begint nu  ook betalingen in contanten te accepteren, om geen inkomsten mis te lopen.

Zweden loopt al jaren aan kop als het gaat om elektronisch betalen en de horeca daar accepteert niet altijd contant geld meer. De Zweedse overheid wil daar nu verandering in brengen door banken door middel van wetgeving te verplichten om contant geld toegankelijk te houden voor met name de kwetsbare groepen, die moeite hebben met de omslag naar een cashloze maatschappij.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen