Suriname ALTIJD Dichtbij

Ongecategoriseerd

Koningsdag een jaar terug….

Geplaatst

op

Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. De verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Ook geen vrijmarkten en massaal bezochte concerten in de open lucht dit jaar. Zo zag Koningsdag er vorig jaar uit….

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Louise
dinsdag 28 april 2020 15:05

Wauw wat een mooie reportage. Leuk om te zien wat we missen.😂👍jammer dat we op zo een dag niet samen kunnen zijn om het te vieren. Hopelijk volgend jaar halen we onze schade in. 😷om corona kan ik nergens.Advertentie

Ongecategoriseerd

Melkweg thuisbasis van 36 buitenaardse beschavingen

Geplaatst

op

De waarheid is daar: de Melkweg zou de thuisbasis kunnen zijn van 36 buitenaardse beschavingen, zeggen wetenschappers.

Het is een kosmische vraag die de mensheid generaties lang heeft beziggehouden: is er intelligent leven buiten onze planeet?

Er is nog steeds geen sluitend bewijs dat er buitenaardse wezens zijn, maar nieuw onderzoek wijst uit dat ons sterrenstelsel de thuisbasis kan zijn van 36 beschavingen op andere planeten.
De studie zegt dat als leven kan evolueren op andere aardachtige planeten, er drie dozijn intelligente beschavingen zouden kunnen bestaan ​​over de gehele Melkweg. Ze zouden ook in staat moeten zijn om signalen op dezelfde manier als mensen, in de ruimte uit te zenden.

Dit wordt door Christopher Conselice, een professor in astrofysica aan de Universiteit van Nottingham en co-auteur van het onderzoekspaper, gepubliceerd in het Astrophysical Journal, gedefinieerd als
dat het een intelligentie is die communiceert via, onder andere, technologie zoals radiogolven, lasers die de ruimte in worden gestuurd en optisch licht dat de ruimte in gaat ( zoals vanuit onze steden).

De bevindingen hangen af ​​van een aantal aannames. Conselice gaf aan dat de belangrijkste berekening inhoudt, dat we weten hoeveel sterren in onze melkweg oud genoeg zijn om leven te huisvesten.

We weten hoe het leven op aarde en in ons eigen zonnestelsel ontstaat. Ook weten we hoe lang het ontstaan ervan heeft geduurd. We weten wat voor soort metalliciteit – dat is het soort metalen- we hebben. En als gekeken wordt naar welke andere sterren in ons sterrenstelsel die eigenschappen hebben, kan het aantal makkelijk geraden worden.

Dus waarom hebben we nog niets van een ander leven gehoord? Dat is een tientallen jaren oude vraag, ook wel bekend als de Fermi-paradox.

Conselice vermoedt dat dit komt, omdat dit soort communicerende beschavingen zeer zeldzaam zijn en hun levensduur niet erg lang. Daardoor zijn deze nog niet gedetecteerd. En ze hebben ons niet kunnen detecteren, omdat we pas ongeveer 100 jaar licht, zoals radiogolven, in de Melkweg uitzenden – en 100 lichtjaren is hoe ver dat had kunnen reizen, maar dat is niet ver, aldus Conselice.
De planeten liggen namelijk zo ver weg, dat het duizenden jaren zou duren voordat radio-emissies van de aarde hen zouden bereiken.

Culturu.com

Lees verder

Ongecategoriseerd

1 miljoen euro voor voetbalster Ada Hegerberg

Geplaatst

op

Img B60042f19295 1

Ada Hegerberg voetbalster van Olympique Lyon heeft een lucratief contract mogen ondertekenen bij Sportmerk Nike. De Noorse voetbalster heeft zich voor 10 jaar vastgelegd aan Nike. Met deze sponsordeal is een bedrag van 1 miljoen euro wat de 24 jarige voetbalster op haar rekening kan bijschrijven.

Het is voor het eerst dat een voetbalster een dergelijk contract ondertekend bij het Amerikaans concern. Dit is een enorme boost voor Ada Hegerberg als voor het vrouwenvoetbal.

Neymar, Naomi Osaka, Kylian Mbappé, Ronaldo
Met het ondertekend contract zal Ada Hegerberg behoren tot een select groepje bij Nike. Nike heeft ook Neymar, LeBron James, Ronaldo, Kylian Mbappé, Naomi Osaka en Arena Williams al onder contract. Opmerkelijk is dat hetgeen wat Ada Hegerberg zal verdienen, een schijntje is in vergelijking met haar mannelijke collega’s.

Topscorer aller tijden

Ada Hegerberg is verheugd met haar contract en heeft haar doelen gesteld.
“Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Nike en ik hebben een gezamenlijk doel om de vrouwensport de komende jaren te promoten”, aldus Hegerberg.

De voetbalster won in 2018 als 1e vrouw de Gouden Bal voor de beste speelster van de wereld. Ada Hegerberg veroverde met Lyon 4 keer de titel in de Champions League, en is inmiddels topscorer aller tijden.

Img 6c9a10dda02b 1
Ada Hegerberg (Olympique Lyon)

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen