Suriname ALTIJD Dichtbij

Ongecategoriseerd

Ingerekende verdachte wordt in verband gebracht met VHP

Geplaatst

op

door

Werner H. (29) en Niguel J. (25) zitten in de bak. Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo hebben de twee mannen gistermiddag aangehouden en ingesloten. Bij hun aanhouding  is een vuistvuurwapen met scherpe patronen en een scherp voorwerp aangetroffen. Vanaf de aanhouding van deze 2 verdachten wordt 1 van hen via social media in verband  gebracht met de VHP. Er gaan fotos de ronde waarbij de VHP voorzitter samen te zien is met  de ingerekende  verdachte.  Vanuit de VHP is er niet gezegd als het inderdaad om de persoon in kwestie gaat.

De twee mannen worden verdacht van diefstal door geweldpleging. Volgens de afdeling Public Relations van de politie moeten ze op zondag 26 mei op drie verschillende momenten en locaties mensen hebben beroofd van hun bezittingen. Dat deden ze onder bedreiging met een vuurwapen en een scherp voorwerp. De twee verdachten verplaatsten zich bij hun daden in een autobus.

De politie heeft hen donderdagmiddag klemgereden en aangehouden op de hoek van de Frederick Derbystraat en de Gemenelandsweg. Het voertuig is in beslag genomen

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Arnold

rovers moeten de straat niet meer op. levenslang de bak in. sluit ze op.Advertentie

Ongecategoriseerd

Vier drugsverdachten aangehouden en opgesloten

Geplaatst

op

door

Jaha A., Cillian, M. en Luciano K. zijn op maandag 20 mei door politieambtenaren van de controle post Stolkersijver in het district Commewijne staande- en vervolgens aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.


Tijdens controle zijn in de schoenen van Jaha in totaal 800 gram cocaïne aangetroffen. In het bezit van Cillian zijn 16 zogenaamde anusbolletjes met cocaïne aangetroffen. Deze met cocaïne gevulde bolletjes hebben een bruto gewicht van 460 gram. Cillian was naar Suriname gekomen om aan drugssmokkel te doen. Hij bezit de Nederlandse nationaliteit.


De drie mannen verplaatsten zich in een auto die door Luciano, K. Bestuurd werd. Luciana, K. is militair van beroep. Nader onderzoek bracht naar voren dat ene Helga,A. als tussen persoon had gefungeerd tussen de drugsmokkelaars en de drugsverstrekker. Op aanwijzing van de drie mannen is zij opgespoord en in de kraag gevat. De bedoeling was om de cocaïne naar Nederland te smokkelen en wel via Suriname,Frans-Guyana en Frankrijk.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het viertal achter slot en grendel gezet. De Narcotica Brigade en de Militaire Politie zijn belast met het nader onderzoek van deze strafzaak.

Lees verder

Ongecategoriseerd

Vier verkrachters van 13 jarig overleden meisje ingerekend

Geplaatst

op

door

Een dertienjarig meisje dat verkracht was op 28 mei, is twee dagen later overleden in het ziekenhuis. De verdachten S.S. (17), D.S. (16) en de 14-jarigen E.M. en J.M. zijn opgespoord en aangehouden.
De moeder van het slachtoffer deed aangifte van verkrachting van haar dochter tegen de vier jongens. Volgens verklaring van de moeder was het meisje van huis gegaan om schoolwerk te gaan kopiëren. Een broer van haar vond dat zij te lang wegbleef en ging op zoek naar haar. Hij kwam zijn jongere zus tegen en zij vertelde hem dat zij verkracht was door een vriend van haar en drie van zijn vrienden.
De moeder van het meisje deed de volgende dag, woensdag 29 mei, aangifte. Het slachtoffer is door de politie met een geneeskundige verklaring verwezen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch onderzoek is zij terstond in het ziekenhuis opgenomen.
Op woensdag 30 mei deed de behandelende arts de melding aan de politie dat het meisje is overleden. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het onderzoek in deze zaak, meldt de afdeling Public Relations. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X