Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Grote brand bij pluimveebedrijf in Dalfsen, omwonenden moeten ramen en deuren sluiten

Geplaatst

op

door

Aan de Veldhoeveweg in Dalfsen staat de schuur van een pluimveebedrijf in brand. Voor omwonenden is een NL-Alert uitgegaan. Men wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

De brand woedt in een schuur waar spullen voor de mestvergister op het terrein zijn opgeslagen. In de desbetreffende schuur worden geen dieren gehouden. Er zijn voor zover bekend geen personen gewond geraakt.

De brandweer zegt  bang te zijn dat het vuur overslaat naar de mestvergister met een ontploffing tot gevolg en heeft inmiddels de Dedemsweg, waarop de Veldhoeveweg uitkomt, afgesloten. De hulpdiensten proberen tevens te voorkomen dat de brand overslaat op de naastgelegen schuren, waarin kippen worden gehouden. 

Op social media laten mensen die zich in de omgeving van het terrein bevinden, weten knallen gehoord te hebben. Dat heeft niet te maken met een dergelijke ontploffing, zo laat een voorlichter van de brandweer weten.

“Misschien dat er in de schuur een trekker staat waarvan de band geknapt is, maar dat kunnen we nu nog niet vaststellen.”

De brand is gaat gepaard met veel rook. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met blussen. De brand is nog niet meester.

Over de omvang van de schade is momenteel niets duidelijk. Ook is niet bekend hoe het vuur is ontstaan.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Ajax ruim langs VVV

Geplaatst

op

door

Ajax wint met gemak van VVV-Venlo met 1-4. Net voor de rust wist Hakim Ziyech te scoren voor Ajax, 0-1, dit was ook de rust stand. Tweede helft was het Dusan Tadic die begin 2e helft een penalty benutte, 0-2. De overige doelpuntenmakers waren de invallers Klaas-jan Huntelaar en David Neres. Het was Evert Lindhorst die het enige doelpunt maakte voor de thuisclub.

De Mexicaanse verdediger Edson Álvarez, aangetrokken voor 15 miljoen euro, debuteerde in de slotfase voor zijn nieuwe club Ajax.

Ajax heeft echter Quincy Promes wegens een blessure moeten zien uitvallen in de eerste helft en Hakim Ziyech heeft het veld ook wegens een blessure moeten verlaten.

Trainer Erik ten Hag hoopt dat Hakim Ziyech en Quincy Promes op tijd fit zijn voor de uitwedstrijd van Ajax dinsdag tegen APOEL Nicosia.

Ajax gaat dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia voor het eerste duel in de play-offs van de Champions League.

Lees verder

Nederland

FC Utrecht wil zekerheid over eigen stadion

Geplaatst

op

door

FC Utrecht wil heel zeker weten dat stadion Galgenwaard veilig is. Het stadion is door hetzelfde bedrijf gebouwd als het AZ-stadion, waarvan vorige week een deel van het dak instortte. Na een eerste inspectie door gemeente en eigenaar leek Galgenwaard in orde, maar na de onderzoeksresultaten over AZ is er toch nog onzekerheid bij de club. “We willen de veiligheid kunnen garanderen.”

Gisteren kwam uit de tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar voren dat het dak van het AZ-stadion is ingestort als gevolg van het bezwijken van de lasverbindingen. “Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben”, aldus FC Utrecht. 

Spelt laat weten dat hij die waarborging nog niet kan geven. “Er zijn gesprekken met de gemeente”, vertelt hij. “We nemen deze nieuwe feiten mee in het onderzoek.” Op de vraag of er ook een nieuwe inspectie komt in het stadion, kan de eigenaar nog geen duidelijk antwoord geven. 


Spelt maakt zich zelf geen zorgen om de veiligheid in het stadion. “Ik heb vertrouwen in Romkes (red. de constructeur van het gebouw) en ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten.”

Bij stadion Galgenwaard klom Romkes voorheen geregeld het dak op voor inspecties. “Je ziet het echt wel als er scheurvorming plaatsvindt”, stelde hij eerder deze week.De inspecties hielden een paar jaar geleden op toen de club een nieuwe eigenaar kreeg. Hoe er daarna invulling aan is gegeven durft Romkes niet te zeggen.

Lees verder

Meest gelezen

X