Suriname ALTIJD Dichtbij

Ongecategoriseerd

Download onze nieuwe App

Geplaatst

op

door

Download gratis de nieuws app van Culturu.com. De app houdt je op de hoogte van alles wat je moet en wilt weten. Je volgt het laatste nieuws uit Suriname en kijkt de beste video nieuws reportages van Culturu.com

Google play link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.culturumedia

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Ongecategoriseerd

Achttien jaar cel voor hamermoord Winterswijk

Geplaatst

op

door

Een 38-jarige man uit het Duitse Bochum moet 18 jaar de cel in voor de moord op Winterswijker Deme Lulaj. Justitie eiste twee weken geleden dezelfde straf voor de zogenoemde ‘hamermoord’.

De in Winterswijk woonachtige Deme Lulaj werd op 29 oktober 2017 aangereden door een auto met Duits kenteken. De bestuurder sloeg hem vervolgens meerdere keren met een pikhouweel of steigerhamer op zijn hoofd. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.

Justitie houdt rekening met bloedwraak. In Kosovo woonden de families van slachtoffer en dader bij elkaar. De nu veroordeelde man was daar op 12-jarige leeftijd getuige van de moord op zijn vader, die door de broer van Deme Lulaj met een stuk hout op het hoofd werd geslagen.

De verdachte was dinsdag niet aanwezig bij de uitspraak in de rechtbank in Zutphen. Eerder ontkende hij tijdens de rechtszaak alle betrokkenheid bij de moord. Toch vond de politie zijn dna-sporen op de jas van het slachtoffer. Ook stond de auto waarmee Lulaj werd aangereden op zijn naam. De rechtbank ziet daarin doorslaggevend bewijs.

Ook oordeelt de rechtbank dat er sprake was van bloedwraak.

Lees verder

Ongecategoriseerd

Gezocht vrijwillige Tekstschrijvers

Geplaatst

op

door

Heb jij een passie voor schrijven en ben je creatief? Werk je secuur en beheers je de Nederlandse taal goed? Wil je ervaring opdoen als schrijver? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wie zijn wij:

Culturu.com is een Surinaamse digitale krant, die zich richt op o.a. nieuws en cultuur. Wij willen de Surinaamse cultuur meer naar voren brengen door aandacht te blijven geven en alles bespreekbaar te maken. Onze doelgroep is voornamelijk gericht op de Surinaamse gemeenschap zowel jong als oud.

LET OP! Je gaat aan het werk als vrijwilliger. Dat kan in de toekomst veranderen. Tijdens het eerste gesprek krijg je hier meer informatie over.

Functieomschrijving:

-Je houdt dagelijks nieuwsartikelen bij en die plaats je terug in je eigen woorden op onze site.

-Nieuwsberichten bestaan uit nationaal en internationaal nieuws.

-Voornamelijk veel nieuwsberichten, die zich hebben afgespeeld in Suriname.

Functie-eisen:

Culturu.com is op zoek naar mensen die een passie hebben voor schrijven en creatief zijn. Werkervaring in deze functie is geen pre. Je krijgt de mogelijkheid om hierin te groeien.

-Je hebt gevoel voor taal en bent nauwkeurig.

-Je plaatst minimaal drie artikelen per dag.

Wat wij bieden:

-Je krijgt de verantwoordelijkheid om nieuwsartikelen te delen en te plaatsen op onze website

-Je kan jouw creativiteit uiten

-Je doet werkervaring op.

-Je mag vanuit huis werken.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en zou je graag in aanmerking willen komen voor een kennismakingsgesprek met Culturu.com? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar info@culturu.com. Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij ze graag

Lees verder

Meest gelezen

X